Festligheter och en lång weekend i Krokobite.

Nu har jag försökt att uppdatera bloggen några gånger och internetet har svikit mig så jag tänker att vi gör det här inlägget kort och koncist.

Förra helgen var vi iväg på en lång weekend på en liten hippie resort. Det var jättemysigt och vi hade det mycket trevligt. Under dagarna låg vi vid stranden och besökte resturangen (de hade helt underbar mat). På lördagskvällen var det live musik och dans. På söndagen åkte större delen av gruppen hem, det var bara jag och Chris som stannade. Att bara vara två var annorlunda och skönt på något sätt. Vi hade bara varandra att ta hänsyn till. Även denna dagen spenderades i restaurangen och på stranden. Under kvällen satt vi och förtärde några drinkar och förberedde oss för en strandfest som universitetet anordnade på en resort i närheten. Festen var rolig men väldigt annorlunda emot dem svenska festerna.

Här nere i Ghana dricker man inte alls lika mycket alkohol som hemma i Sverige. Utan de flesta är nyktra när de går ut och dansar. Vilket jag kan förstå då kulturen är annorlunda och folk kan dansa utan att behöva dricka alkohol. Jag tror att många i Sverige väljer alkohol för att det hjälper en att slappna av och bjuda mer på sig själv. Om ni söker på Youtube: asonto och alkyida så kan ni få en aning om hur man dansar här nere i Ghana.

Nu till lite bilder. Kort och koncist blev väl lite sådär?

IMG_3923

Chris

IMG_3926

Felizitas, jag och Shay.

IMG_3931

Big Milly’s.

IMG_3937

Big Milly’s.

IMG_3945

Gruppen på Big Milly’s.

IMG_3947

Chris och Jag.

IMG_3955

Jag.

IMG_3952

Toaletten och duschen var utomhus. Det fanns väggar och golv men inget tak ;).

IMG_3959

Big Milly’s.

IMG_3970

Big Milly’s.

IMG_3960

Big Milly’s.

IMG_3967

Big Milly’s.

IMG_3969

Big Milly’s.

 

 

This entry was posted in Uncategorized by Emma Granat. Bookmark the permalink.

About Emma Granat

Emma Granat, fourth year student from Socionomprogrammet (BA). I am gonna spend the spring term of 2014 in Accra, Ghana. I will be writing about every day life, experiences and adventures during my time in Ghana!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *