Magproblem, första föreläsningarna och inbjudan att äta middag med Sveriges ambassadör.

Det har gått några dagar sedan sist och jag har drabbats utav dem ökända magproblemen. Jag hade räknat med att det skulle ta ett tag för magen att anpassa sig till det Ghanska köket? men det har slagit till hårt. De senaste tre dagarna har jag levt på vatten, kex och smakat på lite mat. Jag har insett det där med delade toaletter inte är det bästa. Utan att det är en lyx att ha sin privata toalett hemma i Sverige. Fast man får se till att få det att fungera, på nätterna är det mindre aktivitet så passar på då haha. Jag har tidigare skrivit om det där med attityden till saker och ting. Att se någonting positivt utav det här är inte lätt men en detox är väl alltid bra? Och några kilo mindre gör inget. Försöker vara positiv! 🙂

Förutom en hel upplevelse med min mage har skolan startat. Jag har varit på två stycken föreläsningar. Vid samtliga två fanns oron att jag skulle spy eller svimma men förutom det verkar föreläsningarna väldigt bra. Föreläsarna var väldigt trevliga och mycket kunniga. Att ha föreläsningar på engelska är någonting som jag personligen inte är van vid och upplever som en svårighet. Det är inte alltid lätt att förstå och hänga med i alla resonemang. Engelska med afrikansk brytning kanske inte heller är det enklaste men det kommer nog efter ett tag. Att vara den enda vita, blonda och blåögda personen i en klass på 100 personer är också en upplevelse men det får jag berätta om i ett annat inlägg.

Igår när jag var på väg hem från min första föreläsning plingade det till i min mobil. Det var ett mail. Jag tänkte inte efter så noggrant utan gick tillbaka till vårt hostel. Där satte jag mig ner och läste igenom mailet igen och insåg att det var från den svenska ambassaden i Nigeria. Det stod följande:

Dear All,

You are hereby cordially invited to a working dinner hosted by Ambassador Svante Kilander for Swedish companies, entrepreneurs and academics present in Ghana.

Det var en konstig känsla att inse att jag är inbjuden till att äta middag med den svenska ambassadören här i Ghana. Som tur var fick Maria samma inbjudan så imorgon kväll ska vi äta middag med ambassadören, svenska företag och entreprenörer. Jag och Maria och äldre män? Middagen kommer att hållas på ett av dem finaste hotellen här i Accra och vår förhoppning är att de serverar svenska köttbullar haha. Faktum är att jag är lite nervös jag har ingen aning om hur en middag med en ambassadör går till. Men det ska bli spännande och jag lovar att uppdatera er på hur det gick 🙂

Lite bilder från en promenad i den botaniska trädgården:

DSC_0517

Ett vackert träd.

DSC_0515

Frukterna? var mjuka och fall isär när man rörde dem.

DSC_0516

Botaniska trädgården.

DSC_0512

Botaniska trädgården.

DSC_0514

Chris i den botaniska trädgården.

 

This entry was posted in Uncategorized by Emma Granat. Bookmark the permalink.

About Emma Granat

Emma Granat, fourth year student from Socionomprogrammet (BA). I am gonna spend the spring term of 2014 in Accra, Ghana. I will be writing about every day life, experiences and adventures during my time in Ghana!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *