Början.

Det är nu som det börjar att kännas i magen. Det är en pirrande och kittlande känsla. Om några timmar är det bara två dagar kvar, innan min utbytestermin i Ghana  påbörjas.

Att åka på utbyte under min tid som socionomstudent har inte varit självklart. Längtan av att åka ut och uppleva världen har alltid funnits och möjligheterna har varit där men det har inte varit rätt tid för mig. Under höstterminen 2013 skrev jag och en vän vårat examensarbete. När man skriver sitt examensarbete blir man indelade i handledningsgrupper med andra studenter. Vid några tillfällen samlas gruppen för att få handledning tillsammans. Det var vid ett sådant här tillfälle som min tanke om utbyte skapades. Just vid detta handledningstillfälle var det två av dem övriga studenterna som hade varit utomlands och jag lyfte tanken högt “Jag vill också resa iväg”. Vår handledare svarade ” Varför söker du inte till Ghana nästa termin. Det är fortfarande platser kvar.” Den första tanken som kom upp var varför inte. Jag kan i alla fall skicka iväg ett mail. På den vägen är det. En tanke i början av december har blivit förverkligad, snart påbörjad och det är januari.

Den senaste månaden har varit turbulent. Förutom att färdigställa ett examensarbete har jag förberett praktiska saker inför en utbytestermin i Ghana. Det har bland annat varit att vaccinera mig (jag tror inte att jag kan bli sjuk någonsin efter alla sprutor jag har tagit), fixa ett nytt pass, sammanställa alla papper inför resan, åka över till Danmark för att fixa visum och hyra ut min lägenhet i andra hand. Samtliga pauser från examensarbetet har kretsat kring Ghana.

Nu är examensarbetet inlämnat och godkänt, visumet finns i passet, alla sprutor tagna, killen som ska hyra min lägenhet i andra hand flyttar in imorgon och papperna är sammanställda. Här är jag några dagar ifrån mitt livs äventyr. Det är spännande och fantastiskt men samtidigt läskigt. Tankar som har jag glömt någonting, hur kommer det att vara, är det varmt, kommer jag klara att vara ifrån alla här hemma och kommer jag bli stoppad i tullen med min fläkt som är nerpackad i väskan finns där men den pirrande och kittlande känslan i magen har helt klart övertaget :).

Jag är två dagar och 56 minuter ifrån min termin som utbytesstudent i Ghana på University of Ghana.

   IMG_20140126_214036

 

1 thought on “Början.

  1. Hej Emma
    Härligt att läsa att allt är bra med dig och att du redan hittat vänner
    Ha det bra och sköt om dig
    Kramar din morbror Bo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *