Hej, Hi, Bonjour!

Vi är två mångfaldsstudenter, Hanna & Johanna, som ska plugga i Kanadas huvudstad Ottawa under vårterminen 2014.

Att Hanna valde att studera en termin utomlands var för att hon sedan länge har velat bo i ett annat land. Valet föll på just University of Ottawa för att hon ville få bredare perspektiv på till exempel genusfrågor samt förbättra sina engelskakunskaper. Johanna valde samma universitet i en förhoppning om att lära sig franska då universitet är tvåspråkigt samt att hon inte visste mycket om Kanada och var därför nyfiken på att ta reda på mer om världens näst största (till ytan) land.

I bloggen tänker vi skriva om både skola och fritid. Våra återkommande ämnen kommer med största sannolikhet handla om träning, vegetarisk mat och vardagliga betraktelser! Häng på!

IMG_2169

Hanna & Johanna

This entry was posted in KS-GPS and tagged , by Hanna Hallgren & Johanna Gardell. Bookmark the permalink.

About Hanna Hallgren & Johanna Gardell

Two second year students on exchange at University of Ottawa. During the winter term of 2014 Hanna studies gender & sociology and Johanna studies sociology & cinema. When not in school Hanna likes running and hitting the gym, drinking coffee and explore the Canadian music scene. Johanna likes pilates and indoor cycling, cooking and cheese. Common interests are hanging out in pubs and drinking beer & unexpected little adventures. When not in Canada Hanna and Johanna studies Diversity Studies at Malmö University.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *