Riso – workshop på Malmö universitet för yrkesverksamma serieskapare

Risografiskt tryck är en spännande och lättillgänglig tryckteknik, som gör det möjligt att framställa konstnärligt intressanta trycksaker i stora upplagor. 2019 köpte vi in en A2-risograf till medielabbet på K3 och efter en inkörningsperiod vill vi nu dela med oss av vår kunskap. Vi välkomnar därför yrkesverksamma serieskapare i regionen att söka till vår introduktionsworkshop med påföljande tryckdagar.

Målet med workshopen är att ge grundläggande kunskap i originalframställning för risografiskt tryck och pröva på att trycka egna alster. A2 ger t ex möjlighet att framställa, affischer och fanzines i en rad olika format. Vi har f n 6 olika färger, som genom blandning kan ge högst olika resultat.

Workshopen kommer att genomföras på Orkanen på Malmö universitet och är uppdelad på två tillfällen. 

  • En heldag med introduktion och teoriföreläsning, övningar samt praktiskt arbete, där alla kursdeltagare får pröva på att framställa ett tryck.  
  • Tryckdagar, då ni (i förbokade grupper) får framställa egna trycksaker i en upplaga.

Workshop är kostnadsfri. Serielab på Mau står för allt material och handledning. Vi vill dock behålla några exemplar av varje framställt tryck/fanzine och även ha möjlighet att visa upp dessa som exempel på vår verksamhet. 

Praktiskt:
Anmälan görs till Gunnar Krantz via mail. Skicka med en kort presentation av din verksamhet och en motivering till varför du vill lära dig risograftekniken. Bifoga även tre portofoliobilder. Antalet platser är begränsat till 10. ( Urval av workshopdeltagare vid fler än tio anmälningar kommer baseras på motiveringsbrev).

Introducerande workshop:
Datum: 19/2, kl 9.30 – 16.00

Tryckdagar egna projekt: 
Datum: 15/4, 23/4, 29/4, 13/5, 20/5, samma tider som ovan.

Gunnar Krantz – projektansvarig: gunnar.krantz@mau.seTel; 072-5701705

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *