Nu startar serielabbet på Malmö universitet

Våren 2018 avslutades projektet Mötesplats Serier. Responsen och utfallet på de genomförda aktiviteterna var genomgående positivt och projektets hemvist på Malmö universitet uppfattades som ett tecken på kvalité och relevans. De goda erfarenheterna har skapat förväntningar på en fortsättning, vilken vi nu presenterar under rubriken SerieLab

SerieLab är en plattform där det ska vara möjligt att ta fram metoder, modeller och prototyper för att pröva idéer. Genom att sätta samman grupper av yrkesverksamma serieskapare, forskare, studenter och externa intressenter kommer vi, utifrån specifika frågeställningar, undersöka nya möjligheter och sammanhang för seriemediet. 

En viktig del av denna plattform är det mediaverkstad som K3 f n håller på att bygga upp och som fullt utrustad kommer att erbjuda goda möjligheter för både konstnärligt utvecklingsarbete, forskning, undervisning och samverkan. Bland annat har en A2-Risograf inköpts, för inrättandet av ett Risolab, med möjlighet till produktion av konstnärliga och experimentella trycksaker. Mer information om denna och våra workshops i Riso kommer att publiceras här inom kort.

/Gunnar Krantz

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *