vi medverkar i UR-serien ”Flyktingfrågor och antirasism”

 

Dessa program finns också på SVT-play efter sändning, sevärt!

Tisdag 24 november

15.45-16.00 Flyktingfrågor och antirasism: Frivilliga och kommunala insatser

Utför de frivilliga organisationerna statens uppgift i frågan om flyktingar? Hur ska frivilliga och myndigheter arbeta? Hur ser ansvarsområdena ut? En panel bestående av frivilliga organisationer och representanter från Malmö stad diskuterar. Arrangör: Malmö högskola.

 

Onsdag 25 november

14.00-16.40 Flyktingfrågor och antirasism

14.00 Dom kallas ensamkommande

Philip Lalander, professor vid Malmö högskola, forskar om ensamkommande utifrån deras eget perspektiv. Här berättar han om sin forskning och vad han hittills kunnat få klarhet i. Arrangör: Malmö högskola.

 

14.10 Välfärdsstatens utmaningar

Vilka utmaningar står det svenska välfärdstaten inför, för att ge alla lika behandling? En forskarpanel diskuterar yttre och inre gränser som gör det olagligt för flyktingar att komma till en säker plats i Sverige. Arrangör: Malmö högskola.

 

15.15 Från rasism till rasifiering

“De har dansen i blodet”, “De är som stora barn”, “De är av naturen mer våldsamma”. Rene León Rosales, forskare och ordförande vid IMER-förbundet, berättar hur rasismen har utvecklats genom åren och hur den kommer till uttryck idag. Arrangör: Malmö högskola.

 

15.30 Antirasistiskt arbete

Hur förändrar vi våra institutioner så att de inte dess strukturer leder till diskriminering och att vissa grupper blir underrepresenterade? Hur kan vi garantera att alla olika grupper i samhället får likvärdig behandling? Dessa frågor diskuteras av en panel bestående av forskare och verksamma inom antirasistiskt arbete. Arrangör: Malmö högskola.

 

15.15-15.30 Från rasism till rasifiering

“De har dansen i blodet”, “De är som stora barn”, “De är av naturen mer våldsamma”. Rene León Rosales, forskare och ordförande vid IMER-förbundet, berättar hur rasismen har utvecklats genom åren och hur den kommer till uttryck idag. Arrangör: Malmö högskola. Repris från 25/11.

 

Söndag 6 december

9.00-12.50 Flyktingfrågor och antirasism

9.00 Dom kallas ensamkommande

Philip Lalander, professor vid Malmö högskola, forskar om ensamkommande utifrån deras eget perspektiv. Här berättar han om sin forskning och vad han hittills kunnat få klarhet i. Arrangör: Malmö högskola. Repris från 25/11.

 

9.10 Välfärdsstatens utmaningar

Vilka utmaningar står det svenska välfärdstaten inför, för att ge alla lika behandling? En forskarpanel diskuterar yttre och inre gränser som gör det olagligt för flyktingar att komma till en säker plats i Sverige. Arrangör: Malmö högskola. Repris från 25/11.

10.15 Frivilliga och kommunala insatser

Utför de frivilliga organisationerna statens uppgift i frågan om flyktingar? Hur ska frivilliga och myndigheter arbeta? Hur ser ansvarsområdena ut? En panel bestående av frivilliga organisationer och representanter från Malmö stad diskuterar. Arrangör: Malmö högskola. Repris från 24/11.

 

11.25 Från rasism till rasifiering

“De har dansen i blodet”, “De är som stora barn”, “De är av naturen mer våldsamma”. Rene León Rosales, forskare och ordförande vid IMER-förbundet, berättar hur rasismen har utvecklats genom åren och hur den kommer till uttryck idag. Arrangör: Malmö högskola. Repris från 25/11.

 

11.40 Antirasistiskt arbete

Hur förändrar vi våra institutioner så att de inte dess strukturer leder till diskriminering och att vissa grupper blir underrepresenterade? Hur kan vi garantera att alla olika grupper i samhället får likvärdig behandling? Dessa frågor diskuteras av en panel bestående av forskare och verksamma inom antirasistiskt arbete. Arrangör: Malmö högskola. Repris från 25/11.