Ett historiskt ögonblick

Välkommen till en podcast om historia. Namnet ‘Just nu & för hemskt länge sedan’ har vi valt eftersom vi är intresserade såväl av historien i sig som hur historia berättas, förmedlas och förstås idag.

Vi som ligger bakom podden är Stefan Nyzell och Fredrik Björk, båda historiker och verksamma vid Malmö universitet. Podden är en samproduktion mellan Historiska Studier och Institutet för studier i Malmös historia.

I detta första avsnitt samtalar vi med Mats Roslund och Anders Reisnert om Uppåkra, en av de mest spännande arkeologiska fyndplatserna i Sverige. I kommande avsnitt har vi fortsatt fokus på Uppåkra, men kring förmedlingen av platsen och dess historia.

För den intresserade rekommenderas också den temakväll om Uppåkra som anordnas på Stadsbiblioteket i Malmö den 17 oktober mellan 18-20 [>Mer info]

Lyssna på det första avsnittet >

(Bild: Lunds Universitets historiska museum)

All musik som används i podden är licensierad under Creative Commons. I detta avsnitt är musiken hämtad från Archive.org, närmare bestämt från > denna sida

Författare: Fredrik Björk

Adjunkt vid institutionen för urbana studier, Malmö högskola

En kommentar till “Ett historiskt ögonblick”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *