The Global Swede Ceremony

För femte året i rad genomförde UD tillsammans med Svenska Institutet igår The Global Swede Ceremony. Från Malmö högskola deltog Dariela Escobar, som blev nominerad till högskolans Global Swede 2015 samt undertecknad. Det var en högtidlig tillställning på UD i Stockholm och Mikael Damberg, Närings- och innovationsminister, höll tal och delade ut diplom till alla de 22 studenter som representerade lika många lärosäten i Sverige.

Dariela Escobar får sitt diplom av Mikael Damberg på en ceremoni på UD i Stockholm.
Dariela Escobar får sitt diplom av Mikael Damberg på en ceremoni på UD i Stockholm.

Nomineringstexten för Dariela löd som följer:

“Whether working with Polish orphans or in a Mexican children’s shelter, Dariela fully embodies the principles of the Global Swede. At Malmö university, she studied Swedish next to a full load of Interaction Design courses, and received top marks. Her work shows great range: from designing play artefacts for children with special needs, to exploring new interaction possibilities through the sense of smell. Dariela’s ambition is to combine social innovation and interaction design for the benefit of children.”

Sommarmånaderna kommer Dariela att tillbringa på Alvar Alto universitet i Helsingfors men sedan återvänder hon till Malmö högskola i höst för fortsatta studier.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *