Hakuna Matata från Arusha

Nu är SUHF/SIDA konferensen “Learning together for change – Advancing Education For All (EFA) through higher education” i full gång på Nelson Mandela African Institution of Science and Technology i Arusha Tanzania! Startskottet gick i måndags när Tanzanias vicepresident H.E. Dr. Mohamed Gharib Bilal högtidligt öppningstalade vilket även uppmärksammades i nationell tv.konferens_arusha

Samtliga tre huvudtalare, Zulmira Rodrigues, Merle McOmbring-Hodges and Catherine A. Odora Hoppers, gav tankeväckande presentationer med olika perspektiv på hur man i Afrikas olika regioner med högst varierande resultat lyckats uppnå FN:s milleniemål satta för EFA. Det blev även uppenbart att det finns ett stort behov av att högre utbildning strategiskt inkluderar FN:s Sustainable Development Goals (SDGs), att behovet av aktionsforskning kring effekter av interventioner är stort och att satsningar bör göras för att öka tillgången till utbildning på alla nivåer.

Glädjande deltar drygt 200 delegater med representation från 14 afrikanska länder och 15 svenska lärosäten, där Malmö högskola med 19 deltagare är klart mest representerat. Det arbetas flitigt i arbetsgrupperna och målet är att leverera underlag till UNESCOS World Education Forum som hålls redan 19-22 maj i Korea. Är du intresserad av att veta mer och ta del av erfarenheterna från denna konferens så vik tisdagen den 16 juni klockan 16-18 för ett uppföljningsmöte! Hakuna matata från Malmödelegationen i Arusha.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *