Statsministern besökte Malmö högskola

Idag har statsminister Stefan Löfven besökt Malmö högskola. Det övergripande temat för besöket var utbildning. Statsministern kom till högskolan vid lunchtid och den första punkten var diskussioner över en lunch med högskolans och studentkårernas ledningar. Efter lunchen träffade statsministern lärarstudenter för att diskutera läraryrket, skolan och lärarutbildningen, innan han drog vidare till nästa programpunkt.

Vi är naturligtvis mycket glada för att statsministern tagit sig tid att besöka Malmö högskola. Vi har på olika sätt tagit tillfället i akt att föra fram vår uppfattning i utbildnings- och forskningspolitiska frågor, vårt framgångsrika arbete med breddad rekrytering och inkludering, samt självklart också att vi ser det som ett naturligt steg att nu ge Malmö högskola universitetsstatus.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *