Kick Off Idrottsvetenskap

POPS samarbetar med Karriärservice och Alumni & Vänner i många aktiviteter under hösten. Idag var det dags för Kick Off Idrottsvetenskap –  nätverksfrukost. Eventet ägde rum  i Storm , Malmö högskolas innovationsmiljö. Tre studenter, som läser sista året, hade satt ihop ett spännande program som bland annat bjöd på en inspirerande föreläsning av tidigare studenten Mikaela Färnqvist, idag idrottsentreprenör och affärsutvecklare på Innovation Skåne. Mikaela berättade om sin karriärresa, vikten av att nätverka och vilka eventuella fallgropar man kan tänka på som ny i arbetslivet. Därefter var det dags för Per Ågren som berättade om de viktiga arbete MFF i samhället gör för staden och samhället. Den 23 november hålls ett större mingel för nuvarande studenter, alumner och branschen som belyser framtida idrotter, framtida yrkesvägar. 

Storm uppdragsgivare åt studenter på Grafisk design

I september månad är Malmö högskolas nya innovationsmiljö Storm uppdragsgivare åt studenter på Grafisk design. Uppdraget är att hitta till och förstå Storms verksamhet och ge ett förslag på ett koncept som svarar på detta. Hur Storm kan synliggöras i Gäddan och i högskolans övriga byggnader. Studenterna ska förhålla sig till de möjligheter och begränsningar som finns tex lagar och förordningar och lokalförutsättningar. Samtidigt uppmanas de att vara innovativa och nytänkande. Idag presenteras en visualisering av studenternas designprocess.

Söker du nya uppdragsgivare till din kurs?

Jag har efterlyst nya uppdragsgivare på webbsidan till flera kurser under hösten och har fått napp från oväntade håll. Det har varit ett bra sätt att bredda mitt och studenternas nätverk.

Patrik Berander, Universitetslektor i datavetenskap och kursansvarig för Innovationsprojekt

Vi är glada att projektet levererar hjälp och stöd till kursansvariga på Malmö högskola. Att bredda nätverk både för de som undervisar och för våra studenter är ett av projektets viktiga mål.  Är du som kursansvarig i behov av skarpa uppdrag till din kurs – läs hur du går tillväga här

Sista chansen!

I dagarna är det sista chansen för uppdragsgivare att anmäla sin utmaning till höstterminens omgång av kursen Innovationsprojekt.  Syftet med kursen är att studenterna ska utveckla insikt i, och få praktisk erfarenhet av, hur det är att leda och arbeta i innovationsprocesser samt att praktiskt jobba med verklighetsförankrade problemställningar. Se vad tidigare deltagare – studenter och företag tycker samt anmäl utmaning här!

 

Spännande möten

I fredags var delar av projektteamet på spännande frukostmöte hos Tillväxt Malmö. Deras uppdrag är att stödja enskilda företagare så att de växer och därmed skapar nya arbetstillfällen, vilket bidrar till ett bättre Malmö. Vi fick veta mer om hur man skapar tillväxt i en konkurrensutsatt bransch. Thomas Keifer från Biz Dev Net Consulting gav sin syn på tillväxt och delade med sig av sina erfarenheter. Malmö högskola är sedan start en strategisk partner till Tillväxt Malmö och ett givande samarbete inleddes med Tillväxt Malmö inom ramen för Pops.

Studenter i samverkan

Studenter som agerar förändringsagenter åt Försvarsmakten. Gröna idéer som blir verklighet i bostadsområdet. Innovationsidé som gör en tom lokal till mötesplats för lärande, entreprenörskap och utveckling… Detta är bara några exempel från höstterminen där samverkan mellan studenter och externa företag och organisationer stått i fokus på Malmö högskola. Det händer mycket inom utbildningarna och ett av projektet POPS mål är att synliggöra allt som sker så att fler företag och organisationer i vår omgivning kan vara en del av nutida och framtida utmaningar. Följ gärna vårt fortsatta arbete här på bloggen eller kontakta POPS projektledare direkt.

Läs mer om aktuella exempel på samverkan här:

Studenter som förändringsagenter

Studenter skapar plats för gröna rum

Studenter presenterade smarta lösningar

Studenter prisade för innovationsidé

Nya perspektiv på utmaningar

I fredags fick flera företag i Malmöregionen chans att se sina utmaningar i nytt ljus med hjälp av engagerade studenter från Malmö högskola. Inom ramen för kursen Innovationsprojekt presenterar studenterna lösningar på verkliga problemställningar som uppdragsgivare i regionen har formulerat. Studenterna coachas löpande av erfarna processledare och affärsutvecklare och har under kursens gång utvecklat insikter i hur det är att leda och arbeta i innovationsprocesser.

POPS kommande webbplattform blir ett verktyg för fler organisationer och företag att delta i kurser som Innovationsprojekt och andra utbildnings-moment där samverkan står i fokus. De kan formulera uppdrag utifrån egna utmaningar men också samverka i mer givna utbildningsmoment. För näringslivsaktörer är det en möjlighet att få problemställningar belysta utifrån nya perspektiv. Dessutom är det ett utmärkt tillfälle att komma i kontakt med drivna studenter och aktivt bidra till deras kunskapsutveckling. Läs mer om vad tidigare kursdeltagare i Innovationsprojekt tycker här.

Vill du veta mer om hur du kan samarbeta med studenter från Malmö högskola? Anmäl ditt intresse här.