Workshop i shibori för serieskapare

Som ett led i arbetet med mötesplats:serier  bjuder vi nu in yrkesverksamma serieskapare till en exklusiv och unik workshop i shiboriteknik på KKV-textil i Malmö, tisdagen den 8 maj kl 10-16.  

Vad är shibori?

Shibori är en traditionell japansk tygfärgningsteknik där en  genom att vika, vecka och sy i tyg, skapar geometriska och komplexa mönster.

Varför shibori?

Det finns en stark koppling mellan olika japanska konstnärliga tekniker och den japanska seriekulturen. Genom att ta till sig dessa kan en ny och djupare förståelse uppstå. Resultatet (de färdiga textilierna) går dessutom att använda, t ex i framställning av artist books, utställningar, kläder m m.

Varför KKV-textil?

Målet med mötesplats:serier är att skapa ett sammanhang i Skåne, som gör det möjligt för serieskapare, serieforskare och andra som vill utveckla och förstå seriekonsten att få tillgång till bättre resurser, större nätverk och fler möjligheter.  Bland de resurser som redan nu är tillgängliga för yrkesverksamma serieskapare finns Malmös  kollektivverkstäder:  KKV-textil, Medieverkstan, Monumentalverkstan och KKV grafik. Tanken är att denna workshop ska följas av fler introducerande workshops i olika konstnärliga tekniker. Läs mer här: Kollektivverkstäder i Malmö

Hur anmäler jag mig?

Anmälan sker enligt “först till kvarn” principen och är bindande. Workshopen är kostnadsfri.  Antalet platser är begränsade till 8. Du anmäler dej genom att maila.

gunnar.krantz@mau.se

 

Läs mer om KKV-textiltryck: http://www.textiltryckmalmo.se

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *