Vecka tre!

Hej!

Vecka tre började med att jag äntligen fick tillgång till ambassadens projektfiler och kunde börja kolla igenom de tillgängliga projekten som skulle kunna vara intressanta i mitt projekt. Det fanns inte många som passade in på det jag hade tänkt och valet föll på ett projekt som genomfördes tillsammans med Oxfam mellan 2013 och 2015. Projektet handlar om tillgång till marknader och ökad säkerhet kring tillgång till mat och är fokuserad på agrikultur. Inom projektet ingår sex lokala organisationer i samma område i Guatemala som jobbar med detta tema på lite olika sätt. Någon fokuserar på kvinnor, någon fokuserar på att stärka produktionen av grödor etc.

Eftersom det inte fanns så många lämpliga projekt att välja på har jag istället för att ta två hela projekt och jämföra deras genomförande, funderat kring att välja två av dessa lokala organisationer och jämföra deras arbete för att se om det går att dra några slutsatser. Veckan spenderades sedan med att maila med ambassaden för råd och kontakter samt läsa igenom delar av det material jag fått. Men, som så mycket annat i det här landet, är det en långsam process.

Under helgen gjorde vi ett par utflykter. Först spenderade vi en natt i Antigua som är en fantastisk plats.

Den färgglada staden Antigua, tidigare huvudstad, är en skön kontrast mot Guatemala City då säkerhetsläget är helt annorlunda. Här kan man promenera fritt utan problem

Gamla ruiner och takpannor i Antigua. Efter två stora jordbävningar på 1700-talet som krävde att staden byggdes upp bestämde spanjorerna att flytta huvudstaden och skapade då Guatemala City som inte alls delar Antiguas charm

Några av vulkanerna som omringar staden.

En ikonisk plats i Antigua är denna portal.

Vi åkte sedan till Stilla havskusten för att njuta av sol och lugn. Är ett helt annat tempo än i staden. Lyckades dock bränna mig, som vanligt, och har betalat dyrt för de 24 timmar som vi spenderade här.

Monterico vid Stilla havet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *