Sommarhälsning från vikarierande rektor

Efter en hittills regnig och kall sommar ser det nu äntligen ut som vi ska få njuta av välbehövlig värme och sol ett tag framöver. Förhoppningsvis blir sensommaren och hösten riktigt behagliga.

Med anledning av att vårt mycket uppskattade rektor Stefan Bengtsson redan tillträtt som rektor vid Chalmers kommer Malmö högskola under de närmaste tre månaderna att ha en interim högskoleledning. Från och med den 1 augusti till dess att Kerstin Tham tillträder den 1 november är jag på uppdrag av regeringen tillsatt som vikarierande rektor. Vicerektor för forskning Hans Lindquist har av styrelsen tillsats som vikarierande prorektor under min rektorsperiod. Utbildningsberedningen och till den kopplade ärenden kommer under samma tid att ledas av vice ordförande Andreas Jakobsson, prodekan vid fakulteten för Teknik och samhälle.

Under augusti fylls vår vackra byggnad Niagara successivt med förväntansfulla medarbetare och studenter, och som vid alla större förändringar kommer det troligen att behövas ett stort mått av tålamod innan alla känner sig hemma. Högskoleledningen och delar av gemensamt verksamhetsstöd träffar ni högst upp på 12e våningen i Niagara. Vi har förberett oss för att testa flexibla arbetssätt baserat på variationer i arbetsuppgifter och olika former för möten, vilket vi hoppas ska bidra till att öka kreativiteten och inspirera till nya interaktioner mellan människor i olika funktioner.

Inför terminsstart är en hektisk tid som är fullt inbokad med aktiviteter och planeringsmöten i hela vår verksamhet. Passar på att här informera om datum för de närmast inplanerade högskoleövergripande mötena:

11 – 12 augusti
Högskoleledningen (rektorer och förvaltningschef)

17 augusti
Referensgruppen för virtuell lärandemiljö (VLM)

24 – 25 augusti
Ledningsgruppen (dekaner, bibliotekschef, förvaltningschef, studentrepresentanter och rektorer)

1 september
Chefsmöte (akademiska och administrativa chefer)

7 – 8 september
Utbildningsberedningen

Återkommer inom kort med färsk antagningsinformation!

Allt gott
Cecilia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *