Sociala investeringar, kollaborativ ekonomi och samverkan – tre trender i Almedalen

På Dagens Industris frukostmöte idag i Almedalen slog civilminister Ardalan Shekarabi fast att Sverige behöver en nationell upphandlingsstrategi eftersom det inte finns någon styrning idag vad gäller hållbarhet i upphandlingar. Offentlig sektor upphandlar för 600-700 miljarder årligen så det är onekligen en potentiell maktfaktor för att ställa sociala krav i upphandlingar.

IMG_1851Foto: Civilminister Ardalan Shekarabi

Mötesplats Social Innovation är alltid aktiva i Almedalen och höll bland annat en välbesökt workshop kring Social Impact Bonds i Sverige och ett spännande seminarium om kollaborativ ekonomi och hur delningsekonomin påverkar våra liv.

IMG_1822Foto: Anna Felländer, Chefsekonom Swedbank, deltog i panelen om kollaborativ ekonomi.

Malmö högskolas prorektor Cecilia Christersson är aktiv i debatten i Almedalen och var bland annat med i ett seminarium om hur högskolan samverkar med hög kvalitet, tillsammans med Anders Lönn, statssekreterare på Utbildningsdepartementet:

IMG_1858Foto: Prorektor Cecilia Christersson, MAH och Statssekreterare Anders Lönn, Utbildningsdepartementet var båda eniga om att studenterna spelar en nyckelroll i framgångsrik samverkan.

Och vad hade Malmö högskola varit i Almedalen om vi inte hade haft en fantastisk Twitterkör som tog hela Almedalen med storm (eller snarare haiku!) under måndagen. Stort tack till Daniel Hansson!

IMG_1819

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *