Myndighetsdialog

Igår var jag tillsammans med pro- och vicerektorer samt förvaltningschefen på den årliga myndighetsdialogen på utbildningsdepartementet. Myndighetsdialogen leddes av statssekreterare Anders Lönn och är det möte där högskolans utveckling diskuteras tillsammans med våra förslag och äskanden för framtiden.

Mitt intryck är att departementet känner sig trygga med högskolans utveckling och det är roligt att höra att man uppfattat den fantastiskt fina utveckling som högskolan uppvisar, i studentintresse, i forskningsframgångar och i många andra delar. Vi skiljer ut oss inom gruppen av jämförbara lärosäten i många avseenden.

Intressant är också att för Malmö högskola centrala aktiviteter och begrepp som breddad rekrytering, jämställdhet och internationalisering nu på ett mycket tydligt sätt lyfts fram i utbildningspolitiken. Vad gäller t ex breddad rekrytering så är min tro att högskolans systematiska arbete och goda position kommer att leda till möjligheter för oss under de kommande åren.

Utbildningsdepartementet har tydligt uppfattat och uppskattar vår målbild att utvecklas till ett universitet, men tyvärr tycks inte frågan om nya universitet vara högt upp på den politiska dagordningen under innevarande mandatperiod. Här får vi gneta på med vår lobbying! Mer troligt, tror jag, är att våra framgångar de sista åren gör att vi kan hoppas på utökade uppdrag inom forskning och utbildning under mandatperioden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *