Rektor Chalmers

Chalmers styrelse beslutade igår kväll att utse mig till nästa rektor/vd vid Chalmers. Även om ca ett halvår kvarstår, blev min period i Malmö kortare än vad jag hade trott och planerat. Det har varit ett antal fantastiska år här i Malmö med många svåra, intressanta och spännande frågor. Ni kan alla vara stolta över den högskola ni som medarbetare och studenter vid Malmö högskola byggt!

Jag tillträder mitt uppdrag på Chalmers preliminärt den 1 augusti. Under den kvarvarande perioden som rektor kommer jag att fortsätta att externt marknadsföra högskolan och internt driva på de processer som startats och implementera de beslut som har fattats. Jag kommer självklart också att agera i alla de frågor som blir aktuella under våren och där olika former av ställningstaganden behöver göras.

Högskolestyrelsen kommer att ta upp frågan om rekrytering av ny rektor vid nästkommande styrelsemöte, den 18 februari.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *