Fler likheter an olikheter

Torsdagen, dag tva pa Staff Training Week, handlade om Islands Universitets rebrandingarbete dar vi fick ta del av deras nya Graphic Design Manual. Har kande vi verkligen igen oss! Manga kommunikatorer pa universitet kampar med att halla ihop sitt varumarke och ha en enhetlig kommunikation. Islands univeristet hade löst det genom att ge varje fakultet en egen farg att anvanda som sitt uttryck.

Universitetets webmaster forelaste om vikten med att skapa en anvandarvanlig webb som fokuserar pa de yttre behoven och inte de interna. Tydliga redaktærsroller ar viktigt for att halla ihop innehallet.

Sarskilt inspirerade har vi blivit av IU:s University Train, en rullande road show dar forskare, larare och studenter följer med ut i landet och möter barn och ungdomar med malet att fa dem intresserade av högre studier och forskning.

Sjalva avslutade vi dagen med ett aventyr! Vi tog bussen till den varma kallan i Reykjadalur dar vi efter en lang vandring fick doppa oss i 35-gradigt vatten.

/Ida och Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *