Med Kunming i sikte

Nu har den långa resan gjort en paus på Arlanda. Missöden började genast i morse. (För att inte tala om dem som förgått under planeringen- men det är en passerad historia). Öresundståget var kraftigt försenat och väl på Kastrup visade det sig att jag inte fanns på någon passagerarlista till Kunming men väl hem därifrån. Tänk om det blivit som för Tom Hanks, dvs att jag fått sitta på Kastrup i flera veckor. Nu blev det inte så glädjande nog, men med den manuella registreringen följde flera komplikationer på Arlanda. Allting löser sig när det finns hjälpsamma personer! Återstår att se vad som händer i Peking när jag måste checka ut och raskt in igen. Någon gång i morgon em (kinesisk tid) landar jag i Kunming och tas emot av en fyrakvinnorsdelegation , som även utlovat paraply, eftersom det spås regna hela veckan, om även korta skurar. Därefter är en rask biltur utlovad till hotellet på campus för att sedan tas emot med middag och detaljplanering för de kommande tre veckorna. De torde bli en spännande vistelse som växlar mellan undervisning, workshop, studiebesök och utflykter. Mer om detta kommer om några dagar när jag acklimatiserat mig i en annan tidszon.

 

KategorierLS

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *