I Kina är mycket nästan!

Lise-Lotte och jag bor på universitetshotellet som nästan är färdigt!
Jag har undervisat personalen i hur man använder de nya brödrostarna och att man inte skall hälla bryggkaffet i kannan och därefter hett vatten osv, osv. Alla människor man möter är vänliga och försöker att hjälpa till trots att deras engelska är “lite” bristfällig. I dag då en av mina två assistenter skulle visa mig biblioteket så gick det som vanligt ett antal studenter omkring och memorerade texter. I dag kunde jag höra att det var engelska. Jag kunde inte låta bli att gå fram till en student som såg mycket förskräckt ut då jag tilltalade honom på engelska. Texten han läste och försökte lära sig var ganska avancerad. Han förstod över huvud taget inget av vad han läste. Man blir lite fundersam kring hur de funderar kring lärande. Biblioteket är i 13 våningar! Modernt och prydligt. Stora läsesalar för studenterna och avdelningar för alla ämnen. Ingen engelsk litteratur vad jag kunde hitta, men en del översatt material kunde jag finna.
Jag fick också följa med assistenterna till deras “dormitory” alltså deras bostad. Trots att jag är av det manliga könet!ingen blandning tillåts annars. Två vakter 24h vid ingångarna ser till att det inte sker ngt “snusk”. image
I går kväll var jag hembjuden till vice Dean för idrottsinstitutionen och studenter för att laga Dumplings. Hon bor som de flesta lärarna precis utanför området i höghusen som inte är speciellt vackra. Lägenheten var en nätt historia på 300 m2 i två plan. Stora kristallkronor och “fakespisar” samt lite blandat rockoko.
image
Under eftermiddagen var jag med Dean för avdelningen som undervisade i Volleyboll. Kul att se rektorer som undervisar även i praktiska idrotter. image

Hej hopp för denna gången

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *