Pontificia Universidad Católica de Chile in Villarrica

Sitter nu och smälter intrycken efter första dagens möten på Pontificia Universidad Católica de Chile i Villarrica.

Detta universitet är Sydamerikas näst bästa universitet med fokus på lärande (Lärarutbildning). Denna filialen är placerad i Villarica därför att de har ett specialuppdrag att arbeta med att öka kunskapsnivån i området runt Villarica och Pocón, genom att utbilda särskilt duktiga lärare. Anledningen till att jag är intresserad av detta universitet är framförallt deras satsning på breddad rekrytering och hur de systematiskt börjat arbeta med framförallt IT och spel som en viktig del i pedagogiken. I mötet med Director Antonio Hargreves Butron blev det helt klart att både KS och Pontifica Universidad Católica borde få ett bra utbyte av att samarbete.  Likheterna är flera. Framförallt var det mycket intressant att se hur Pontifica Universidad Católica systematiskt arbetar med att utveckla förberedande kurser för ungdomar i området så att de kan nå upp till den kunskapsnivå som krävs för att de ska vara behöriga att börja studera.

mote_univ1
Diskussion om framtida möjliga samarbetsprojekt med Filipe, Sebastian, Birgit och Nils

Då det gäller mitt eget ämne så är det som sagt framförallt inom området IT och Spel som jag tror vi kan hitta intressanta MFS-projekt. Att vi kommer att bli väl mottagna vid detta universitet är jag helt säker på. Som vanligt så är det dock ett krav att de av oss som kommer att arbeta här hyfsat behärskar Spanska. Jag hade definitivt inte klarat mig utan min tolk och reseväninna Birgit.

 

 

Vår kontaktperson som är värd för oss är Filipe Porflitt, som är undervisande lärare men även utbildad musiker och kompositör. Vi möte också Sebastian Pelayo som forskar inom psykologi och lärande.

studier1
Studiemiljön

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *