Farmen

En liten del av Dukes Plantation sett från potatisfältet

I höstas så fick Cave Hill 40 tunnland av odlingsbart land från filantropen och landägaren Eddie Edghill och hans familj som äger Dukes Plantation i området St. Philip här på ön och det är till denna gård som landet tillhör.

Tanken bakom gåvan är att utbilda inom Food Security i det nystartade Centre for Food Security and Entrepreneurship. Enligt Dr Chelston W.D. Brathwaite som jobbar med projektet hör på UWI så importerar Barbados 75 % av sin mat och odlar resterande 25 %. Detta betyder att Barbados är extremet beroende av import och därför väldigt lätt utsatta om något skulle påverka möjligheten för import. Till exempel är recessionen tydlig. Det är alltså metoder för hålbarhet och produktion som ska läras ut. Att jordbruk faktiskt kan vara lönsamt och något värt att satsa en karriär på är annat som är viktigt att förmedla.

Enligt Cave Hills rektor Sir Hilary Beckles:”…put Barbados on its way to finally achieving food security and at the same time training young Barbadians who remain committed to one of the country’s most important sectors.” Källa http://nicefmradio.com/featured/barbados-uwi-gets-grant-of-40-acres/

Jag, Lisa och Petronia med dagens skörd

Denna ’Model Farm’ ska användas till följande 4 områden:

1. Utbildningsmöjligheter

2. Anläggningar för entreprenörskap

3. Resurser för forskning

4. Visa på möjligheter för lönsamhet hos utvalda företag

Cave Hill har inte en jordbruksfakultet; denna finns på St. Augustine och därför sker detta projekt i samarbete med denna fakultet. Långsiktigt strävar man dock efter att öppna en egen sådan fakultet eller institution här på Cave Hill.

Jag fick tillfälle att åka till plantagen och träffa Mr Edghill och det var verkligen spännande. Har  ser ni några bilder från Dukes Plantation.

Jag och Mr Edghill. Jag har bevis på att jag har brukat jorden – handen är smutsig efter att ha dragit upp betor!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *