Andra anhalt: Cave Hill Campus

Keith Hunte Hall

Cave Hill campus ligger högt uppe på en kulle, norr om huvudstaden Bridgetown på Barbados västkust. Jag bor i ett alldeles nyligen färdigställt studentboende som heter Keith Hunte Hall och som ligger ett stenkast ifrån campus. Att ta mig härifrån till fots till kontoret på International Office tar ca 15 minuter, men eftersom campus ligger på en kulle innebär detta en REJÄL uppförsbacke till jobb varje dag. Ni kan ju föreställa er mig flåsande uppför backen varje morgon. Ungefär halvvägs inne på campus finns det bord och stolar (i skugga!) med någorlunda WiFi där jag brukar sätta mig ner, ta en paus, kolla dagens mejlskörd och försöka att sluta svettas. Det är hett här, mycket varmare än Trinidad känns det som. Eller inbillar jag mig.

På tal om hetta, så kan jag tillägga att mitt studentrum är helt ok, jag har säng (hård som sten dock. Ibland vaknar jag av att händerna domnat), stol, skrivbord, rejäl garderob och ett tvättfat. Tyvärr så har något geni kommit fram till att det vore en god idé om man gjorde så att takfläkten går på en sensor, vilket innebär att den stängs av under natten. Dessvärre har jag inte sovit speciellt bra sedan jag kom hit, och jag känner att det påverkar mig på dagarna.

Mitt rum tredje våningen till vänster med gardinen fladdrande för vinden

Annars så har jag hunnit med att träffa antagningen, karriärrådgivare, bostadsadministratör för studentbostäder utanför campus samt att få en rejäl campus-rundtur av en väldigt trevlig student. Idag var jag också med på en liten ceremoni som lanserade nästa veckas karriärdagar. Det hela började väldigt högtidligt med att alla stod upp när nationalsången spelades och sedan när en invigningsbön sades. Väldigt speciellt och inte något jag tror mig skulle uppleva hemma!

Imorgon fredag och efter jobb ska Jessica Lewis (bibliotekarie här på Cave Hill som besökte BIT och Mah genom Mundus ACP) ta med mig till en liten fiskeby på sydkusten som heter Oistins där man på fredagkvällar inte har mys utan lite fest med fisk! Jag återkommer i ärendet.

Hem i två veckor! Mys.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *