Tid för reflektion 1. Halvvägs.

International Office at St Augustine
International Office at St Augustine

Två veckor har gått sedan jag landade här på denna gröna, bergiga något kaosartade  ö med sina alldeles galna och roliga innevånare. Tiden har vid några tillfällen känns som om det gått långsamt och det har funnits tidpunkter av frustration. Till exempel ha det varit jobbigt att inte kunna komma och gå som jag är van. Efter att mörkret faller (ca kl 18) är det inte säkert för mig som ensam tjej att gå ut. Några långsamma, ensamma kvällar har förflutit.Men mest av allt har dagarna flugit iväg och jag har liksom mest hängt med på resan.

Det finns likheter mellan vara två kontor: mina kollegor här är nästan (men bara nästan) lika fantastiska som de hemma, och har vänt att jag ibland blivit lite gråtmild med dem över Skype! Det är människor med stora hjärtan som jobbar hårt, men vet när det är dags att släppa loss lite och prata strunt en liten stund.

Sedan finns det också olikheter, och vi har båda saker att lära av varandra. Till exempel så har de en Exchange Partner Series. Dessa innebär att besökare till universitetet (akademisk eller administrativ personal) från partneruniversitet håller en kort presentation eller workshop på en timme om sitt hemuniversitet. På så sätt kan studenter och personal ta del utav information om (mobilitet) till detta lärosäte. Jag höll i en sådan for studenter i onsdags och det var riktigt roligt. Nu hoppas vi att kanske någon nappar på möjligheten att komma till oss på utbyte!

Nu ska jag erkänna att den presentation jag skulle haft i tisdags for personal blev framskjuten till idag och sedan inställd. Det pass jag skulle haft med personal kallas ‘a Brown Bag lunch session’ och det innebär helt enkelt att man multitaskar: intar information samtidigt som man intar lunch. Du tar med dig lunchlådan (Brown Bag) under armen och knatar iväg till valt klassrum där du blir inspirerad till att åka på personalutbyte av olika varianter, samtidigt som du blir mätt och belåten. Vilken oslagbar kombination!

Två veckor och jag känner att jag precis börjat förstå hur campus hänger ihop, var man kan köpa kaffet, den bästa maten eller var sjukstugan (med läkare!) finns. Men, det är nu dags att fortsätta resan och imorgon börjar del två: Cave Hill campus på Barbados.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *