Design + Sustainability = sant?

Idag har jag traffat den enastaende Mr Steve Ouditt som ar coordinator for ett relativt nystartat mastersprogram: MA Creative Design: Entrepreneurship.

Programmet ar pa 1.5 ar och man har valt att aven  ta in stuenter pa intradesprov endast (portfolio och proposal) istallet for – som oftast – att det racker med att man har en kandidatexamen i bagaget.

Sahar sager Steve om programmet:

“We are trying not to focus on designing objects and things as we know it in most Industrial Design programmes. We’re thinking more about having a set of creative people in a space, to design systems, solutions, and take on big, tricky, slippery issues – social, cultural, political issues. So the programme leans towards social innovation and social entrepreneurship rather than designing objects, spaces, things.” Nar vi diskuterade design och det han vill astadkomma med programmet sa blev slutsatsen Design as the production of service, systems and ideas rather than commodities. Put simply: design for sustainability. Darfor ar det kanske inte sa konstigt att det program / omrade som han ar mest intresserad av att samarbeta med ar Leadership for Sustainability och kanske aven nagot samarbete med Medea och deras design lab.

Det ar ett oerhort spannande koncept dar jag verkligen hoppas vi kan hitta former for samarbete tillsammans med UWI inom ett Linnaeus Palmeprogram och astadkomma nagot inspirerande for bade studenter och personal.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *