Ankomst till Trinidad

Min resa – som på sätt och vis har pågått sedan maj 2012 då jag fick veta att jag blivit tilldelad det stipendium jag sökt – har äntligen påbörjats på riktigt. I torsdags åkte jag från ett isigt Malmö som bjöd på -5 grader och snö, och i fredags anlände jag till Port of Spain, Trinidad & Tobago och 28 varma grader och solsken. Underbart, om något av en chock för systemet.

Det stipendium jag fått innebär att jag ska spendera en månad på University of the West Indies (UWI) för att där ta del av hur två av deras tre Internationella sekretariat arbetar. UWI har tre campus: St Augustine (Trinidad), Cave Hill (Barbados) och Mona (Jamaica). Jag kommer att spendera två veckor på St Augustine och 2 veckor på Cave Hill.

Jag ska alltså ”skugga” mina kollegor på vardera International Office och ta del av deras rutiner, dela med mig av hur vi jobbar, och ta med mig massor av bra idéer hem. Vi kommer också att diskutera samarbetsmöjligheter mellan våra två institutioner. Till exempel är vi nära ett högskoleövergripande avtal med student- och eventuellt personalmobilitet!

Om någon känner igen UWI och Mona så kanske det beror på att Mah har sedan tidigare ett numera avslutat Linnaeus Palme-samarbete inom English Studies med Mona.

/maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *