På plats i Adelaide, Australien

Första dagen på vårt staff shadowing program inom ramen för INU-nätverket fick vi träffa representanter från Flinders University. Vice rektor för internationalisering och samverkan tillsammans med chef för Internationalisering hälsade oss välkomna.

Vi har fått ett fantastiskt fint program och den som varit spindeln i nätet för denna vistelse är vår alumn Medelene Henriksgard som tidigare läst Internationell migration och etniska relationer vid Malmö högskola.

Efter att ha pratat internationalisering på olika nivåer inser vi att den globala konkurrensen blir allt tuffare, vilket inte minst märks bland de australiensiska universiteten. Den internationella studentbarometern (ISB) använs här som en viktig benchmarkingparameter i utvecklingsarbetet för internationalisering. De har lyckats få många internationella studenter att fylla i enkäten och framgångsfaktorn, menar de, är deras International Student Service Unit som under hela studentens vistelse har en tät och nära kontakt. Ca 30-35% fyller i enkäten.

Vi hann också få ett gott möte med chefen för  Studenthälsan samt disability advisors som är en del av Studenhälsan.  Här är Studenthälsan en stor organisation med bla tre läkare och en psykiatriker på väg in samt ytterligare en sjuksköterska med specialisering mot astma och diabetes. Intressant är att en av kuratorerna har motsvarande 25% av sin tjänst avsatt för likabehandling med fokus på studenter!

F ö är Sverige nu mest känd för Wallanderserierna som går för fullt på australiensisk tv. De undrar om vi verkligen alltid har den där mystiska dimman över vårt landskap och mord i vartannat kvarter….

Från ett soligt och sommarvarmt Adelaide

Carina o Charlotte

2 svar på ”På plats i Adelaide, Australien”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *