Give peace a chance!

6 aug 1945 är dagen då stora delar Hiroshima jämnades med marken. Det är så ofattbart. Varje år uppmärksammas dagen med en Peace Memorial Ceremony på morgonen och en Lantern Ceremony på kvällen, vilka båda besöks av tiotusentals männsikor. Varje år deltar studenter och personal från INUs olika sommarkurser. Det är lika rörande varje år. Hela staden kryllar av folk, varav de alla flesta har ett budskap: Utrota kärnvapen och PEACE. Folk demonstrerar mot kärnkraft, och ett fåtal nationalister protesterar mot protesterna och vill ha ett starkt Japan med en Kejsare igen. Intressant är att dessa personer tillåts skrika ut sitt budskap medan folk går förbi och skakar lite på huvudet och förklarar: “They are crazy”. Inga motdemonstrationer eller glåord här inte.

Tusen duvor släpps fria under Peace Memorial Ceremony, på morgonen den 6 aug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fredsdemonstration mot kärnkraft och kärnvapen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lantern Ceremony i floden, med the A-bomb dome i bakgrunden. Man kan göra sin egen lykta, skriva ett budskap och sjösätta själv i floden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *