Föreläsningar och country group session

Efter att ha spenderat två dagar inne i Hiroshima återvände vi idag till universitetet, som ligger i en liten stad som heter Saijo, ca 40 min utanför Hiroshima. Studenterna har lyssnat till och diskuterat med intressanta föreläsare från bl a Australiens Ambassad i Tokyo och Hiroshimas f d borgmästare. Eftersom temat för seminariet är “Our (non?) nuclear future” kretsar naturligtvis även föreläsningarna kring detta.

Studenter under förmiddagens föreläsning med David Glass från Australiens Ambassad i Tokyo

Efter den f.d borgmästarens 2-timmarsföreläsning (utan rast…) om sitt arbete med nätverket “Mayors for peace” var det dags för mig att försöka samla ihop min grupp med 10 studenter och leda samtal kring dagarna som varit, men framförallt om vårt uppdrag: Att representera USA vid FN-rollspelet på fredag. Vi ska agera som USA hade gjort i FNs generalförsamling och förhandla med övriga länder i rollspelet. Det gäller att läsa in sig på USA och deras utrikespolitik och framförallt på deras policies och åsikter kring frågan som ska diskuteras under rollspelet: What should, if anything, the international community do to prevent development of nuclear weapons by Iran? 

Jag har en grupp med 10 studenter från 6 olika länder som tillsammans ska arbeta fram en strategi för hur USA ska agera i frågan. I rollspelet deltar 7 andra länder och det gäller för studenterna att hitta allierade för att driva fram sin egen politik. Rollspelet på fredag är seminariets höjdpunkt och jag återkommer givetvis till detta under veckan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *