Tack alla kollegor

på IIIT-B! De fem veckorna som har gått så där obehagligt fort är nu över. Sista veckan har handlat mycket om att knyta ihop och avsluta, men också att knyta några nya kontakter. Torsdagens förmiddag gick till att ta adjö. Vi avslutade precis som vi började på rektors kontor, men en uppsummering av veckorna. Rektor kunde gott konstatera att jag hade haft mycket att göra, vilket ju är bra. Och jag kunde konstatera att jag lärt mig väldigt mycket både om skolan och Indisk kultur. Det som jag tror slog mig mest var hur nära vänner kollegorna verkar vara, och att de levererade bra undervisning med all den värme och kärlek som hör till det indiska temperamentet. Det är möjligt att jag är förblindad av de romantiska glasögonen som jag fortfarande har på, men jag tror inte det.

På eftermiddagen tog vi bilen ut till Adobes kontor. En stor ståtlig byggnad med en bra adress! På Yammer kunde jag efter mötet skriva “Det blev ett bra möte med Adobe i Indien. Vi kommer att kunna delta i Adobes stora satsning kring system för Datorstöd vid lärande, Adobe learning system (ALS).  Jag undrar också om någon här vet om det finns bra resestipendier att söka för studenter om de blir erbjudna “intership” i Indiska företag. Adobe vill erbjuda studenter att arbeta i kreativ labbmiljö med frågor som behandlar framtidens lärandemiljöer, nyhetsförmedling etc…”

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter mötet på Adobe så var det snabba puckar för att hinna hem i tid till Professor Dinesha och en riktigt trevlig kväll tillsammans med hans familj. Diskussioner om religion, utbildning, Bangalores snabba tillväxt de senaste 10 åren, jämförelser mellan Europa och Indien, och sedan en riktigt god traditionell middag på en restaurang i kvarteret.

 

Ett svar på ”Tack alla kollegor”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *