Cairns

Professor Hunt hämtar mig på flygplatsen i Cairns. Han är som en professor är i filmer, lite förvirrad. Och mycket trevlig. Det visar sig att vi har ett gemensamt intersse; deckare. Han är speciellt förtjust i skandinaviska författare och har sett och läst allt.

Cairns är ett toppenställe. Stan är livlig och pulserande. Längs med havet går en strandpromenad med träningssationer, grillplatser och en pool. Vädret är ljuvligt och tropiskt.

Nästa morgon plockar professor Hunt upp mig på hotellet och vi åker till campus som ligger en bit från city. Dagen är trevlig och givande. Han vill gärna inleda ett samarbete när Border Crossings är över. Hans avhandling handlar om arbetsmarknaden och kollektivavtal. Vi har mer gemensamt än deckare.

Studenter som vill läsa vid James Cook University bör definitivt välja att åka till Cairns istället för Townsville. Stora Barrärrevet ligger utanför. Det är väl värt ett besök.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *