Griffith University

Jag är i Australien för att träffa några av våra partneruniversitet inom ramen för projektet Border Crossings. Första besöket är Griffith University i Brisbane. Griffith är stort med flera olika campus. De svenska studenterna föredrar att vara på det som ligger på Gold Coast får jag veta. Man är fascinerad över att de är så blonda och så bruna! Studieresultaten sägs det inget om, så jag förmodar att de är goda. Man anser också att svenska studenter är självständiga och utåtriktade. Ett gott betyg.

Mötet är givande och det som slår mig mest är hur lika vi faktiskt arbetar. Särskilt med praktik. Tankarna kring vad det ska ge och hur det ska examineras är nästan identiska. Och vi har samma upplevelser av studenterna resa från att på egna något osäkra ben söka praktik till att komma tillbaka som mer självsäkra individer som vet att de kan hävda sig och sin utbildning ute i verkligheten.

Internationella studenter är en stor affär för Griffith. De har 15.000 inresande studenter per år. Deras Internationella sekretariat består av 120 anställda!

Det är roligt att få representera Malmö högskola här. Alla är vänliga och intresserade, stämningen är trevlig och avslappnad.

Överhuvudtaget är det trevligt att vara i Australien. Det är dock väldigt varmt och jag plågas lite av jetlag.

I morgon ska jag till James Cook University i Townsville.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *