Srishti – School of art, design and technology

Denna tisdagen är trolig en stor dag för Shruti, kanske inte så mycket därför att hon står värdinna för oss som kommer på studiebesök till hennes institution. utan snarare därför att det är idag hon ska försvara sitt examensarbete på Srishti School of Art, Design and Technology. Hon har gjort ett arbete inom grafisk design/interaktionsdesign för Intel. Det är runt lunch när vi möter upp med henne vid huvudingången.

Srishsti är uppdelad på tre olika byggnader och två campusområden i Yelahanka New Town, som ligger nästan bredvid Bangalores flygplats. I den byggnad som hyser avgånsstudenterna känns en spänning i luften. Många förväntansfulla studenter lägger sin sista hand vid eftermiddagens presentationer. Det är böcker och annan dokumentation som finpoleras.  Föredrag som övas och testas inför kursarna.

Det är något särskilt med stämningen på designskolor, och samma gäller här. Jag tror det har att göra med den starka identitet och samhörighet som det ger i att varje student har sin egen arbetsplats och att varje student lämnar avtryck i form av färdiga och halvfärdiga skisser, modeller och annat som hör designutbildningar till. Det är inte utan viss längtan och avund jag önskar att också våra studenter på Malmö högskola hade mer av denna möjlighet. Än en gång får jag uppleva hur viktigt det är att studenternas lärandeprocesser och utveckling blir synlig på väggarna och studenternas arbetsplatser.  Srishti.

Anledningen till att Shruti inviterat oss till Srishti är att hon hoppas komma till Malmö högskola för att studera vårt Masterprogram i Interaktionsdesign. hon har tidigare varit på utbyte i Kolding (DK) och fick där inspiration som nu lockar henne tillbaks till Skandinavien. Jag håller verkligen tummarna för att hon kommer in, och glädjer mig till att vi ses i Malmö troligen hösten 2013.

De utbildningar som finns på Srishti är uppdelade på Industridesign respektive Kommunikationsdesign. Till Srishtis hemsida!

INDUSTRIAL DESIGN
1. Product and Interface Design
2. Furniture and Interior Design
3. Textile Design

COMMUNICATION DESIGN
1. Visual Communication Design
2. Digital Video Production
3. Animation and Visual Effects

Jag kan gott se att det finns goda kopplingar till vad vi gör på K3, så det är inte helt osannolikt att jag kommer att försöka få ett andra studiebesök och undersöka om det finns möjligheter till samarbeten. Vem vet – kanske ett nytt Linnaeus-Palmeavtal skulle sitta fint.  Under vårt besök mötte vi relativt stor grupp av studenter från Berlin som skulle tillbringa en tid här. Dessvärre hade jag inte möjlighet att gå djupare in i diskussioner med dem, men jag och deras lärare fick utbytt en del ord och visitkort så jag hoppas få möjlighet att höra mer om hur deras utbyte utvecklas.

Ett svar på ”Srishti – School of art, design and technology”

  1. Pingback: Busy week…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *