I februari behövs inte vinterkläder i Argentina

Dag 1

En glädjande upptäckt: Eduroam fungerar perfekt även här.

När jag först tog de stapplande stegen in i den sydamerikanske civilisationen måste medges att det var med viss tvekan över vad som väntade. Julio, mannen på flygplatsen som stod och höll skylten med mitt namn och som också körde mig till universitetet, kunde inte ett ord engelska. Och min skolspanska skulle inte räcka långt om så livet hängde på det. Men tack vare Mah-kollegans instruktion till en fras på dialektal argentinska ”Jag är väldigt glad över att vara här” visade Julio upp ett tandlöst leende i bilen på väg mot universitetet. Han pratade välvilligt på för att lära mig om staden. Jag tror att han t ex försökte förklara att just nu är den värsta timmen på dygnet att sitta i en bil. Någonting om treinta cinco grado och Sabado a ocho treinta gav lite indikation på att han hade koll på utomhustemperaturen och när vi skulle tillbaka till flygplatsen på lördag.

Med hjälp av nätverket International Network of Universities (INU) har man förmånen att besöka partneruniversitet runt i världen för Staff Shadowing. Jag valde Argentina. Efter flygresor och mellanlandningar på sammanlagt 22,5 timmar skulle man kunna fråga sig om det var värt resan.

Jo då, det var det absolut.

 

 

 

 

 

 

 

Efter en löprunda i 30 graders värme ner till sjön här intill och därefter en genuin Argentinsk middag med en god dryck hade man landat helt rätt. Vi som besöker universitetet i Santa Fe tilldelas rum i en byggnad 100 meter från deras remarkabla byggnad för centraladministrationen. Mitt rum ligger på våning 6 och ger en utsikt norrut. Alla bekvämligheter ingår och wifi-uppkopplingen är felfri. Eduroam hugger även här. Veckan räddad.

Santa Fe ligger 50 mil norr om huvudstaden. Buenos Aires har 10 miljoner invånare och är störst i landet. Santa Fe har femte platsen på samma lista men är näst störst i sin provins. Kuststaden Rosarío har fyra gånger fler invånare men det är alltså Santa Fe som står för provinsens politiska epicentrum. Medan det rapporterats mycket om kriminaliteten i huvudstaden ligger det en tryggare atmosfär över Santa Fe. Sammanlagt har universitetet över 46.000 studenter men man kommer förklara i morgon hur allt är organiserat och vilka fakulteterna är.

Sverige är fyra timmar före Argentina på vintern. Hur det blir med sommar- och vintertid är osäkert.

Dag 2

Här i Argentina kommer man precis från en månads sommarlov. Hela januari stänger universitetet ner sin administration och sommaren ligger kvar till den 20 mars då hösten gör intåg. I maj när vintern börjar närma sig är det ungefär 15 grader här i byn. Idag var det återigen 35.

Universidad Nacional del Litoral, UNL, är ett 100-årigt lärosäte (öppnade portarna 1919). En djupdykning i historien visar att universitetet har en intensiv relation till nationen Argentinas historia. Landets regeringsförfattning har reviderats två gånger under 1900-talet. Båda gångerna gjordes omskrivningarna i en speciell föreläsningssal i UNLs centrala administrationsbyggnad. Salen är en stolthet och ligger alldeles intill foajén. Byggnaden består av tre våningar och är indelad i fyra kvadranter med en lummig innergård i mitten. I ena delen huserar administrationen, i en annan del finns lärosätets radiostation och tevestation och den största delen av byggnaden tillägnas den juridiska fakulteten som över hela Argentina är aktat för sin tyngd, sin historia och sitt genomslag i den nationella politiken. Ett antal auktoritära figurer från UNL har innehaft roller som borgmästare eller Argentinas utbildningsminister. I september 2017 ska rektorn för UNL väljas och det är ungefär 50-50 på vem som kommer väljas in. Det verkar stå mellan dekanen för Fakulteten för arkitektur, design och urbanisering och dekanen för Fakulteten för humaniora. Den sittande rektorn kommer inte väljas om.

Argentina är stort. Närmare bestämt 600 mil från norr till söder. Provinsen Santa Fe är stort som Italien och staden Santa Fe med sina 4-500.000 invånare är den näst största staden men som namnet antyder provinsens huvudsäte. UNL har 10 fakulteter utspridda över provinsen vilket betyder att vissa städer med en fakultet ligger 4-5 timmars bilresa bort. Detta i sin tur betyder att en centralisering av verksamhetsstödet aldrig hade fungerat här. Kommunikationsavdelningen, till exempel, har lokal närvaro på alla fakulteter, även på de fakulteter som ligger närmare. Romina Kippes var tidigare kommunikatör men 2003 arbetade hon sig fram till en position som kommunikationschef. Idag har hon en stab på över 100 personer utspridda över ett stort geografiskt område. Allt från grafiska designers och webbredaktörer till journalister och kamerapersonal i medieproduktionen arbetar mellan 07.00 och 15.00 för en tät, sammanhållen och konsekvent profilering. Till skillnad från många professionella här på kommunikationsavdelningen har hon bara ett mycket krävande uppdrag. Många andra här har fler än ett arbete.

De två medarbetare jag lunchade med idag, Alejandro och Franco, jobbar som designers på kommunikationsavdelningen. De undervisar båda två i typografi på deltid. Och på fritiden har de båda egna designstudios.

I samband med UNLs 100-årsjubileum är det på tapeten att uppdatera logotypen. Den har hängt med sedan 2003 men enligt Alejandro kunde det vara en god idé att kika på möjligheten att göra om och göra nytt. Den nuvarande rutan med ”vita bokstäver på en kvadrat i färg” (olika färger för alla fakulteter) är användarvänlig. Och precis som på Mah (snart Mau) hanteras den grafiska profilen oftast med den respekt den förtjänar utan kreativa förslag på att manipulera det grafiska språket, till exempel för att trycka upp en egen t-shirt eller för att med egna medel sätta en ny identitet på en webbsida eller en produkt. Deras grafiska manual är väldigt snarlik vår med precis samma inslag och moment i profileringen.

Vad beträffar UNLs användning av typsnitt så använder de en öppen version av Franklin. Däremot har de precis köpt en fontfamilj från en typograf verksam i Holland och som har sin designutbildning härifrån UNL.

Dag 3

I staden Santa Fe finns ungefär hälften av de 10 fakulteterna. Idag blev det presentationer och utbyte med en större grupp av kommunikatörer och designers på det ”Kulturella centret” här i stan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Det man först ser när man kommer in i Secretaría de Cultura är att byggnaden består av två tidsepoker. Först ett gammalt bibliotek med anor från tidigt 1900-tal men sedan också en modern del med teaterscener, musiklokaler och inspelningsstudios blandat med kommunikatörer och designers. Kulturcentrat samverkar mycket med staden och de evenemang som återkommer varje år. Här arrangeras konferenser, utställningar, teaterföreställningar och musikkonserter. Med stark anknytning mer till Santa Fe än till universitet ges en större grafisk flexibilitet även om universitet aldrig kompromissar om logotypens placering på allt som produceras även ifrån denna institution. Secretaría de Cultura har också ett eget skivbolag som också satsar mycket på CDskivor och inspelning

 

 

 

 

 

 

 

av lokala och nationella förmågor i samband med vissa teman eller genrer. Och på allt som produceras eller trycks finns den grafiska profilen, en blå kvadrat med vita bokstäver. Den känns igen överallt och efter tre dagar känns den ganska tom på ett budskap.

Jag hade även förmånen att idag få ett längre möte med Julio. Inte snubben som agerar eskort till och från flygplatsen utan en av de två personer som är internationella koordinatorer för inresande och utresande studenter och forskare. Julio berättade att de varje termin tar emot 200  forskare och masterstudenter. Hur många som reste ut för utlandsstudier VT-17 kunde han tyvärr inte svara på. Men han är också delaktig i nyhetsrapporteringen av viktiga händelser i sociala medier och i kalendern på tevekanalen.

Vädret förresten är något av det mest tryckande klimat jag upplevt. Santa Fe ligger som i en gryta under Atlantens havsyta men ändå omringat av två stora floder som rinner från Brasilien i norr och ut vid Buenos Aires i söder. Luftfuktigheten i Santa Fe är en bra bit över vad som är rekommenderat om man vill hålla skjortan ren hela dagen. Dessutom är februari i år minst lika varmt som högsommaren i januari. Med en morgontemp idag på 29 och en dagtemp på 36 grader blev det med flodernas hjälp en omöjlig uppgift att undgå den ringlande droppen på ryggen. Jag hade nog rekommenderat att resa hit närmare vintern då dagarna är mer behagliga. April-maj är tydligen helt fantastiska här. Precis som hemma i Malmö.

Dag 4

Ett möte på Fakulteten för arkitektur, design och urbanisering idag innebar ett möte med kärnverksamheten. Det upplevs råda en annan typ av relation mellan centraladministration och kommunikation på fakultet här än på Mah. För kommunikation följer man här riktlinjerna utstakade centralt men har den närmaste chefen på fakulteten, alltså dekanen. Det kan innebära att man som medarbetare på kommunikationsavdelningen slits mellan två agendor. Därför ges man från den centrala och styrande enheten ganska fria gränser för vad som är okej så länge man profilerar fakulteten på ett korrekt sätt. Just den här fakulteten har 4000 studenter och plockar in 700-800 nya studenter varje år. Det är inga intag mellan terminerna utan det är endast nya intag när höstterminen startar den 13 mars (hela universitetet tar in cirka 7000 nya studenter varje år). Webben sköts av ett lokalt webbteam som efter snart 16 år kommer lämna Joomla och gå över till WordPress. Efter en snabbintervju (av mig???) visar två av medlemmarna ur teamet för kommunikation och design runt i huset. Det är en ganska trång byggnad så de berättar att det är tur att vi går rundturen den här veckan. Nästa vecka börjar det myllra med studenter i hela huset och i foajén i synnerhet sitter det alltid fullt med folk på trappstegen formade som en oktagon.

Något man också märker (om man är en sån som lägger märke till sånt) är alla färgmarkeringar som enhetligt stämmer överens med den PMS som tilldelats fakulteterna av centrala designteamet. Se Alejandro från dag 2.
Dagens höjdpunkt blir dock när nästa presentation av Malmö högskola sker i samband med en lunch i det intilliggande huset. Där ligger Faculty of Engineering and Water Sciences. Med bakgrund i diskussionerna som följde min presentation såg tre av de sex professorerna möjligheter till samarbete med motsvarande program/programansvariga i följande områden: Graphics and Digital Design, Videogames Design and Development och Informatics Applied to Multimedia and Website Design. Mycket av vad professorn för det sistnämnda ämnet pratade om handlade om Augmented Reality vilket lät tämligen progressivt. När de alla fick se filmen från vår Youtubekanal och bilderna när drönaren med kamera lyfter längs sidan på Niagara blev det helt saliga och tyckte att allt på Mah var modernt och vackert. När vi satt där i en luftkonditionerad matsal med över 35-gradig värme dunkande på utsidan av fönstret fick jag just ett sms hemifrån dottern om att det minsann hade börjat snöa på februarilovet. Underar hur mina diskussionsmedlemmar hade fångat den nyheten just där och då?

Satt sedan med Mariana och Ana, två kvinnor som utgör press- och kommunikationsavdelningen på just den fakulteten. De har ett stressigt schema med ansvar för alla kanalerna och alla artiklar fördelat på 1,5 heltid. Ana (t.v. på bilden) jobbar bara halvtid. De lärde mig (oss) ett väldigt smart knep på hur man kan göra jobbet med att uppdatera statisk information användbar från år till år utan större revideringar. Tid att spara på det jobbet är ju positivt.

Ska besöka stans största ölbryggeri i morgon. Till min hjälp och som guide följer en professor i grafisk design som ska förklara skillnaderna mellan smakerna av en massa europeiska ölsorter och tre lokala märken som faktiskt är helt okej, har jag hört. Floden Paraná som rinner förbi Santa Fe och är den största boven till den höga luftfuktigheten, kommer från Brasilien, mynnar ut i ett delta vid Buenos Aires i Rio de la Plata och sägs transportera vatten av exakt rätt kvalitet för att brygga den bästa ölen. Ja ja, vi får väl se i morgon.

Här är förresten en bild av Santa Fe från en annan vinkel. Kan dock inte svara på exakt ur vilket vädersträck.

Dag 5

 

 

 

 

 

 

Och så då äntligen techie-delen av veckan. En konversation där jag fann mig trygg och lugn. Här satt framför mig en trio som bestod av en IT-chef för hela universitetet, en webbutvecklare som ansvarade för alla plattformar och system och till sist en administrativ assistent. Jag visste ju naturligtvis vem som var vem, men när de satt där tänkte jag att det hade varit omöjligt att gissa rätt utan facit i handen…

De ska precis sjösätta projektet som innebär att lägga om alla sina enskilda webbplatser till en gemensam plattform – WordPress. Eftersom det förekommit att frifräsare har skapat egna profiler och struntat i föreskrifterna designmässigt, har Alejandro (se dag 2) på designavdelningen satt ramarna hårt men tröskeln lågt för att alla ska kunna anpassa sig utan att känna att det kompromissar för mycket. Det innebär också att alla fakulteter och forskningscentrum har ett eget webbnätverk och en egen webbplats med liknande mallar som resten av universitetet. Och hela ramverket är nu tydligt beskrivet i den grafiska manualen. Hierarkiskt befinner sig IT-chefen i sekretariatet som styrs direkt av ledningsgruppen med rektorn och dekanerna som högst beslutande organ. Det finns även en universitetstyrelse med externt inflytande och studentrepresentanter, men även det organet leds av rektorn. Det är en intensivt politisk spänning runt all utbildningsverksamhet. Detsamma gäller för universitetet. Därför har rektorn en smal balansgång att vandra genom alla beslutande organ och externa inflytanden eftersom det oftast handlar om vem som utifrån politiken ska få ta över rektorämbetet. Samtidigt spekuleras det lika mycket vilken politisk topposition rektorn ska få ta över när han/hon lämnar sitt mandat på universitetet.

Eftersom detta är den sista dagen i Santa Fe innebar det en massa avsked innan siestan. Den förmågan som har koordinerat min vistelse här heter Antonella och hon har verkligen gjort allt i sin makt för att göra allting så bra som möjligt. Jag överlämnade den bästa gåvan hemifrån som tack (en låda värmeljus och tre snöbollar från Orrefors) och fick lite gåvor av henne också. Vi tog farväl och en annan yngre kvinna tog vid för att guida mig runt skolan teve- och radiostationer. Radiostationen (eller ”radiostationerna” eftersom det finns både AM- och FM-band) har funnits i skolans regi i 85 år. Tevestationen är bara 4 år gammal men allting har redan exploderat i storlek och allting behöver flytta in i nya större lokaler. Delvis därför håller det nu på att byggas ett flera våningar högt mediecenter tvärs över gatan där bland annat även e-learningplattformen kommer inkvarteras. Distansutbildningar är på framfart och tar allt större plats i
medieproduktionerna.

Jo förresten, IT-chefen på bilden här ovan heter Claudia. Fernando (t.v.) är webbutvecklare och Mauro är assistent till administrationen (och tolk för Claudia).

 

 

 

 

 

 

 

I morgon bitti är den här vistelsen slut och den långa resan hem till Hjärup börjar med att Julio hämtar mig precis här utanför. Hade gärna stannat ett par dagar ytterligare men längtan efter nära och kära där hemma gör att fem intensiva dagar räcker. Ska iväg och undersöka ölfabriken ikväll men sedan är det tack och godnatt för den här gången.

Tack Argentina.
/Johan

 

Publicerat i Övrigt | Lämna en kommentar

Sista dagen

img_1853 img_1842 img_1851 img_1835

Så var då sista dagen till ända. Demonstrationen av kursens arbete, gick bra. ”Föreställningen” kördes två gånger om vardera ca 30 minuter. Det är imponerande att producera ett innehåll på 30 minuter på tre dagar. Men så är formen också mer likt improvisation och skiss, än ett bestämt form/innehåll som ska återupprepas på samma sätt var gång. Bilderna ovan är ju svåra att förstå men ger ändå en liten inblick i hur det såg ut. Temat sömn görs kanske bäst i mörker? Vill man kolla video, så finns det flera stycken på bambuser,com.

Idag åker Martin och Jag tillbaka till Malmö och till julledigheten. Skönt. Men vi kommer att sakna vår tid i Helsingfors och på Konstuniversitetet med dess trevliga studenter och personal. Kiitos

Publicerat i Övrigt | Lämna en kommentar

Förberedelser inför sista dagens uppspel

img_1788

Förberedelserna inför i morgon är i full gång. Efter det inledande samtalen arbetar gruppen med att bygga upp en helt ny miljö inne i studion, där vi har arbetat under hela kursen. I morgon klockan 11.00 kommer publiken. Publiken kommer att ledas in i sömnens värld.

img_1820img_1821

Under dessa dagar har deltagarna själva till stor del tagit ansvar för processen. Vi har träffat dem vid ett par korta tillfällen varje dag. I övrigt har de jobbat med devising, view point samt kropp, material, space och objekt i utvecklingen av sin performance – påhitt. Det har gett Martin och mig lite turisttid, som vi bland annat använt till kultur.

img_1790img_1816

Om ni återkommer till bloggen i morgon kommer ni kunna följa med i publikens vandring, för då kommer det att finnas en video här eller på bambuser.com

 

Publicerat i Övrigt | Lämna en kommentar

Veckan som gått

img_1751 img_1659

Kära vänner – då bloggen har haft problem under veckan men som nu ser ut att ha löst sig. Tack. Jag lägger jag upp många bilder på en gång, så ni kan ses lite vad som hänt.

Kursen har varit och är fortfarande väldigt lyckad. De fyra första dagarna har varit fyllda med uppgifter knutet till tid, rum, objekt och kropp samt dess förhållande till produktion av sekvens och förlopp. Från och med fredagen kommer gruppen att arbeta med devising ”på riktigt”, även om processen givetvis är kort. Temat för deras arbete är Sömn. Kommande onsdag genomför gruppen en performance – påhitt. Vi kommer att sända/streama direkt och man hitter det på Bambuser.

Go to the site www.bambuser.com

If you haven’t already got an account you have to create one

Search for mah_hennel

When the “user” mah_hennel appears click on the name

Now you should see all the clips I’ve uploaded and there will be a live feed whenever we are streaming as well.

 

 

img_1731 img_1735 img_1762 img_1702 img_1728 img_1703 img_1678 img_1674 img_1656 img_1627 img_1741 img_1673 img_1715 img_1666

Publicerat i Övrigt | Lämna en kommentar

Anländer till Finland

img_2764 img_2763

Har nu varit i Helsingfors sedan sen eftermiddag. Är på hotellet och skickar mejl med texter till studenterna , kollar av mötestiderna i morgon och förbereder den första undervisningen. Jag ska träffa de Svenskspråkiga skådespelar studenterna, för att ha en föreläsning/ seminarium om scenografi. Jag hoppas väcka lite intresse för spelplatsen, tingen och kostymen – och förklara hur dessa är delaktiga i att skapa mening i teaterframförandet. Det är trots allt fortfarande så att teatern bygger starkt på text, karaktär och intrig. Men den diskursen kan man kanske inte alltid lita på. The Black Box, är det verkligen en Black box?

Publicerat i Övrigt | Lämna en kommentar

Förberedelser för Finland

img_0892

I morgon bär det av till Finland och Helsingfors. Men idag fortsätter det mödosamma arbetet med att koordinera kursen som jag och Martin Hennel ska hålla på Konstuniversitet i Helsingfors. Bokning av teknik och lokaler, beställa material, kontakta studenter som ska gå kursen, kolla med ansvariga tekniker med mera. Det påminner om hemma.

Bilden ovan ger en glimt av hur det kommer att se ut i Helsingfors. Jag hoppas kunna visa en hel del spännande bilder och annat material här på bloggen, så följ med.

 

Publicerat i Övrigt | Lämna en kommentar

Monday and last day at Flinders university

20161104_184750-2

A good bye drink and off you go.

Thank you Annie for a great Flinders week together. Hope your trip home was easy peasy. See you later this week!

I´ve had three more days in this relaxed corner of the world. It´s Monday late afternoon which means that you guys back at Malmö University could be having your morning fika right now. In an hour I´m starting my journey back home. I´m really going to miss my new colleagues from Flinders but fortunately some of them are coming to Malmö University in the beginning of February. Looking forward to that!

 

Today I got to talk to several people, beginning with a morning meeting with Verity starting the plans for her visit to Malmö University. Preliminary the dates for her visit are now set and she´ll come early February. Around these days she will of course visit friends in England and Denmark as well as go up north to see the northern lights. Why not, everything is just so close!

During her visit to Mah she will do a workshop together with Susanne Schech, teacher from the School of History and International Relations at Flinders University. Susanne will also visit Malmö University, at the same time as Verity, within this Erasmus + project. They will show how they work together, professionals and academics. Veritys goal is to make students reflect on what they learn and how they can use that ahead, bulk up their skills and move forwards, towards work.

jarrad-and-natalia

Jarrad Benson (Team Leader for the Perspective Students Team) and Natalia Hutton (Admissions Manager).

Of to the next meeting with Natalia Hutton (Admissions Manager), and Jarrad Benson (Team Leader for the Perspective Students Team). Natalias team have completely different work tasks compared to the Admissions office at Malmö University. At Flinders these 8-9 people work a lot like our Education Coordinators/Study Coordinators at the faculties/departments at Malmö University! But for the whole university, central. Jarrads team of 6 people mainly work with recruitment and prospective students. They organise visits from school classes. Pupils from the age of 13 and up can come visit Flinders and Annie and I saw many school classes in different ages, in their school uniforms, visiting Flinders during our week here. Jarrad and his team also visit as many schools as they can during the year, as well as organising special days on campus for special groups, for instance parents or study advisers. To be able to manage all of this, a whole lot of their work are done by student ambassadors.

jacqui-forte

Jacqui Forte, Student Program Advisor at the School of History & International Relations.

Before lunch I had time to meet Jacqui Forte, Student Program Advisor at the School of History & International Relations. She works quite similar to many of the subject advisors at the departments at Lund University. She assists current and future students with their study plans and enrolment, to ensure they manage their studies, which also includes quite a lot of administration although the department of course has administrators as well. Like in my job students come to her with questions high and low.

A big deferens between my expertise and all of the work carried out here is that longer individual study- and career counselling sessions does not seem to occur at Flinders. As always when I try to figure out why Flinders and Malmö University are organized so differently it boils down to that at Flinders students pay for their education, and also there’s obvious competition between the 3-4 universities in South Australia. Various global and Australian ranking lists are extremely important, like the national one measuring employment rate 3 months, one year and three years after education.

Late lunch and final meeting with Verity and her boss Nina. Mainly we talked about how we can work together in the long run, despite time difference and long distances. We will try to do long distance workshops for each other’s students and see how that works out.

And now, a couple of last pictures of the great campus of Flinders University…
campus-med-den-lille-mannenflinders-campus-1

 

 

 

 

 

20161030_141224-2

Thank you for Everything, Nina and Verity!

 

 

 

 

 

 

Publicerat i Övrigt | Lämna en kommentar

Happy Friday!

We took a stroll over to the Social Sciences building this morning, where together with Verity, we met with Susanne Schech and Maryanne Kelton, two academics within the Department of History and International Relations.  Susanne visited Malmö University in 2008, and she has been collaborating with Malmö’s K3 on and off for many years.  She has been selected to come to Malmö University together with Verity within this Erasmus + Project in February 2017.  Verity will try to coordinate things so that their time at Malmö will overlap.  Within the project, Susanne is to deliver 8 hours of lectures at GPS, where Verity will join her to add the careers perspective of things within the department’s area of focus.

flinders-susanne

Susanne Schech

flinders-verity

Verity Kingsmill

flinders-maryanne

Maryanne Kelton

 

 

 

 

 

 

Nina got her department together for a farewell luncheon at the university pub, The Tavern. This place is amazing with views looking out to the sea, outdoor seating to fully enjoy these views, a pool table for students to use to relieve their stress, and a full menu of delicious bar food, including beer and wine. We sat outside, to enjoy the spectacular views looking out on campus, while enjoying the best burger Malin has ever eaten. Conversation was relaxed; we chatted about both Australian and Swedish culture, animal life, and politics of course (yes, the upcoming US election did come up). Did you know that it is compulsory to vote in Australia? You learn something new every day! Oh, and we were also given nice cloth Flinders bags with fun goodies in them.

flinders-lunch-1 flinders-lunch-2 flinders-lunch-3 flinders-lunch-5                         flinders-lunch-4 

Today is Annie’s last day in Australia. She said her farewells to the group after the late afternoon lunch, in order to prepare for her travels back to Sweden. A quick stop to China town to check out the market, and off to the airport she goes! Malin will continue her visit at the university on Monday.

flinders-market-1 flinders-market-2 flinders-market-3 flinders-market-4 flinders-market-5
flinders-chinatown-india  flinders-chinatown-china

 

 

 

 

Publicerat i Övrigt | Lämna en kommentar

We Finally Met Our Students …..

We began our day by listening to Rohan Holland from Ready Grad, a graduate recruitment development company, who delivered a workshop called “Goal Setting & Attainment” to a group of students as part of the Horizon Awards program. We squeezed in a quick lunch after this, and ran our workshop again, “The Swedish Work Culture & More”. 24 students signed up to attend and 16 came in addition to a handful of staff members. This group was even more engaged than yesterdays’; they asked many questions, and a some stayed after to chat with us. Malin even received a request by one of the students to meet her on Monday to discuss the possibility of studying at Malmö University. Rohan stayed and listened to our workshop, and held another one directly after ours ended. It was a career workshop kind of a day at Flinders University. We noticed that some of the students stayed on to listen to all three workshops in a row; now that’s dedication!

anni-i-workshop    flinders-malin-present

After this, we finally got to meet “our” students – one was a Swedish student nearing the end of his exchange from Malmö University at Flinders, and 3 were Flinders students eagerly anticipating their Erasmus + exchange to Malmö University. Johan, the Swedish student, comes from GPS, and the other three will be joining the GPS institution when they come to Malmö. We had a lovely dialogue and exchange outside, since we finally got “Adelaide weather – 25c, blue skies, and sunny”. We had the opportunity to learn a bit more about one another, and concluded our conversation by informing the students that we will set up a time to meet once they are situated and settled in Malmö.

flinders-students

Since we haven’t had the opportunity to walk around campus yet, and our stay here is slowly coming to a close, we decided to take a quick stroll around.  Wow, what a spacious campus, surrounded by a forest, with parrots flying around everywhere.  Although we saw parrots galore, we did not have any koala bear sightings.  Maybe tomorrow! This campus is so large, that they even have their own university bus transport system. Quite impressive!

flinders-campus-parrot    flinders-campus-1flinders-a-m  flinders-campus-2  flinders-map

Given the gorgeous weather we were handed today, we seized the opportunity to go to the seaside town of Glenelg after our day at the university. We had a nice stroll down the little shopping street, and stayed long enough to catch the awesome sunset!
flinders-glenelg-1   flinders-glenelg-3

flinders-glenelg-beach   flinders-glenelg-sunset

Publicerat i Övrigt | Lämna en kommentar

Workshop Day!

We began preparing content for a workshop we were to present to Flinders students prior to our trip to Australia, and today was finally workshop day! The title of our workshop is “The Swedish Work Culture & More”. Despite the fact that students are no longer in class and it’s now exam time, there were 20 students signed up for our workshop and 15 came as well as a few staff members. Now don’t get us wrong, there are plenty of students on campus, everywhere, but considering they are in an intense exam period, we were impressed to have such a good turnout for our workshop. We played off of one another during this workshop, given our different international backgrounds, which is where the “….. & More” part of the workshop comes in. The focus was on Swedish work culture, but we also brought in examples and compared things to the USA and Italy. There were a few technical difficulties with the internet not allowing us to show a little video clip we intended for the students to see, but all in all we were pleased with our delivery and interaction coming from the students. We will repeat this workshop again tomorrow with a new set of students!

flinders-presentation-3   presentation-4

In addition to our workshop, our day was filled with a variety of other things. We had the pleasure to listen in on a counselling appointment with Bernie, our chauffeur from Sunday. What a pro! Annie went to a LinkedIn workshop, delivered by Greg Ward, another Career Development Consultant. It was interesting to see both similarities and differences between how we do things. Directly following the LinkedIn workshop, Annie attended an employer presentation which was extremely interesting. The guest speaker was an HR professional from a home development company, and the presentation, “Tips for New Graduates”, re-confirmed that what we inform the students is exactly in line with what employers are doing. While Annie attended these presentations, Malin had another run through about the Horizon Awards program with Beth.

Nina and Verity were so kind to take us out for drinks nibbles at an amazing roof top bar overlooking Adelaide after our work day. You can’t beat ending a day with an amazing view and lovely company!

flinders-drinks    flinders-drinks-2

Publicerat i Övrigt | Lämna en kommentar
  • Medarbetare på Mah utomlands

    Alla medarbetare på högskolan har möjlighet att besöka ett av våra partneruniversitet eller göra en kontaktresa till ett universitet för att diskutera ett samarbete. På den här bloggen kan du följa några av de kollegor som tagit steget och åkt iväg!
  • Sök i bloggen per fakultet

  • Senaste inläggen

  • Senaste kommentarer