Välkommen till panelsamtal om utbildning och arbete för framtidens humanister på Bokmässan 2018

Humtank bjuder till till panelsamtal på årets bokmässa i Göteborg. 

Med utgångspunkt i Humtanks två kommande rapporter om arbetslivsanknytning och nya former för humanistisk utbildning för panelen ett modererat samtal om framtiden för svensk humaniora. Några av de frågor som kommer dryftas är: Bör humaniorautbildningar vid svenska lärosäten förändras och i så fall hur? I vilken mån bör humaniora anpassa sig för arbetsmarknaden och på vilket sätt? Vilka trender ser ni vid era egna lärosäten vad gäller utbildning och arbetslivsanknytning? 

Tiden är 15:00 till 17:00, fredagen den 28/9 och platsen T302 på Gamla hovrätten, GU. I direkt anslutning till panelsamtalet kommer årets Humtankpris att delas ut, årets pristagare är Lisbeth Larsson och Maria Sjöberg vid Göteborgs universitet för deras arbete med Svenskt kvinnobiografiskt lexikon.

Jury har bestått av Petra Ragnerstam, lektor i kulturvetenskap (Malmö universitet); Sofia Wijkmark, docent i litteraturvetenskap (Karlstads universitet) och Roine Viklund, lektor i teknikhistoria (Luleå tekniska universitet). Alla tre från Humtank.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *