Uppdrag som prodekan vid Fakulteten för kultur och samhälle

Är du intresserad av att vara med och utveckla fakultetens strategiska arbete?

Som prodekan har du ett övergripande ansvar under dekan för utvecklingen på fakulteten i enlighet med Malmö universitets strategi. Du är dekans ställföreträdande då denne inte är på plats eller enligt dekans uppdrag. I uppdraget ingår ett särskilt ansvar som ordförande för anställningsnämnden, ett strategiskt och aktivt viktigt arbete nu när vi lämnar högskolan bakom oss och övergår till Malmö universitet. Anställningsnämnden ska säkerställa den akademiska kvaliteten i professors- och lektorstillsättningar liksom för befordringar till docent och professor. I uppdraget ingår även att i nära dialog med dekan planera och leda det strategiska arbetet för att utveckla fakultetens verksamhet vilket kan innebära särskilda uppdrag. Som prodekan sitter du också med i fakultetens ledningsgrupp där du förväntas ta en aktiv roll. Dessutom förväntas du representera fakulteten i sammanhang som ligger i linje med uppdraget och bidra till en aktiv omvärldsbevakning.

Du är professor eller lägst docent med tillsvidareanställning och har erfarenhet av aktivt arbete i nämnder, styrelser och/eller beredningar. Vi ser gärna att du också har erfarenhet av att leda och utveckla utbildning och forskning. Det är viktigt att du har en hög kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Även samarbetsförmåga är av betydelse.

Uppdraget som prodekan är på 50% under tre år, med möjlighet till ytterligare tre års förlängning. Uppdragstillägget är 4000 kr. Start 1 januari 2018 eller enligt överenskommelse.

Om du undrar över något kring uppdraget kan du vända dig direkt till dekan Rebecka Lettevall.

Välkommen med din intresseanmälan som består av en kort CV samt en beskrivning om varför du söker uppdraget (1-2 sidor).

Vi vill ha din intresseanmälan senast 171107 till: ks_dekan@mah.se

Förutom möjligheten att söka uppdraget för egen del så är även alla medarbetare välkomna att nominera kollegor vid fakulteten. 

En nominering ska innehålla en kort motivering till varför du nominerar personen i fråga. Det ska framgå att den nominerade har accepterat nomineringen.

Vi vill ha din nominering senast 171101 till ks_dekan@mah.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *