FORSA Syd bjuder in till temadag

Temat för dagen är Flyktingmottagandet som arena – plikten och konsten att göra rätt.

Människors behov av skydd försätter samhället och det sociala arbetet inför stora utmaningar. Både frivilliga- och professionella aktörer arbetar för att ge de nyanlända ett välkomnande och en god start, men med skilda förutsättningar och avvikande agendor. Vad händer när dessa parter beträder samma arena och hur uppfattas och hur hanteras gränssnittet mellan parterna?

Målet med temadagen är att genomlysa de förändringar socialt arbete ställs inför och hitta vägar att möta dem. Medverkar gör bland annat: Sandra Lundberg, Integrationssekreterare, SRF, Mary Douglas, Rädda Barnen, Karl Eriksson, Univesitetsadjunkt, Mah, Erica Righard, Docent Malmö Institute for Studies of Migration, Diversity and Welfare, Mah. 

Tid: onsdagen den 6: april. kl.13:15 — 16:15

Plats: Niagra B0E07, Hörsal B, vån 1, Nordenskiöldsgatan 1

Mer information hittar du i inbjudan

Lämna ett svar