Kvalifikationer/behörighet

Sökanden ska:

 • Studera på kandidat/magister/masternivå , och använda sin MFS till att samla material till sin kandidat- eller magister/masteruppsats (eller examensarbete) under minst 8 veckor.
 • Vara svensk medborgare eller ha permanent uppehållstillstånd (PUT) i Sverige. (OBS! EU-medborgares permanenta uppehållsrätt är inte att likställa med PUT).Studenter från övriga Norden som inte är svenska medborgare kan få dispens, du skall då vara folkbokförd i Sverige sedan minst ett år vid tidpunkten för beviljandet. 
 • Inte tidigare ha fått ett SIDA- stipendium för liknande studie eller tjänst i fält. Annan erfarenhet, som studier eller vistelse i utvecklingsland är inget hinder. Ett aktivt internationellt intresse ses som en merit.
 • Vara registerad student vid Malmö universitet. 
 • Uppsatsen får inte skrivas på svenska utan skall skrivas på engelska eller vistelselandets språk(om detta godkänns av utbildningsansvarig).
 • Aldrig ha påbörjat utbildning på forskarnivå

Du som blir beviljad stipendium under 2018 måste ha slutfört din fältstudie samt skickat in din deltagarrapport till MFS-handläggaren senast 30 juni 2019.

UHR:s riktlinjer i sin helhet hittar du här.

MFS kan bara beviljas en gång per student!

 

 

 

5 reaktion på “Kvalifikationer/behörighet

 1. “Om man har dubbelt medborgarskap får studien inte utföras i det “andra” hemlandet”
  Angående det som här ovan står, skulle jag kunna få ett konkret argument om just varför personer som har dubbelt medborgarskap, inte kan åtnjuta sin rätt att fritt bestämma landet som denna har mest intresse för när det gäller MFS?

 2. Hej Pablo,
  Ursäkta mitt sena svar! Det är Sida och Internationella programkontoret (som nu ingår i Universitets- och högskolerådet) som tar fram riktlinjerna. Vi har dessvärre ingen möjlighet att påverka dem. Jag skulle råda dig att ta kontakt med Jacob Dygeus som ansvarar för MFS nationella. Se kontaktuppgifter på: http://www.programkontoret.se/sv/Program-och-stipendier/Program-A—O/Minor-Field-Studies/Kontakt/
  Med vänlig hälsning

  Anna

 3. Hej!

  Jag undrar om det finns någon åldersgräns för att söka mfs? Hur ser det ut med begränsningen av ämnen? Jag läser Organisations psykologi och är tex. intresserad av hur man organiserar arbetet i olika flyktingläger.

  • Hej Cecilia,

   Ber om ursäkt för oerhört sent svar, har missat din kommentar. Det finns ingen åldersgräns för MFS och ditt ämne låter som att det lämpar sig väl för en MFS-uppsats.
   Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *