Observation, observation, observation…

Den senaste veckan har vi observerat gatorna i Santiago. Det har varit jätteroligt! Vi har träffat flera gatukonstnärer som jobbat för att sprida sina politiska budskap i det offentliga rummet. Vår observation har vi dokumenterat i form av fotografier som sedan kommer att fungera som visuella fältanteckningar i vårt examensarbete. Dessa fältanteckningar är en del av vår metod och kommer tillsammans med de semistrukturerade- samt informella intervjuerna att vara vår utgångspunkt i vidare analys… Nog om plugg nu.

Vi har som sagt observerat vilket även innebär att vi har promenerat runt i nästan hela Santiago! Vi har gått flera timmar om dagen, ofta med någon som bor här och som har ett intresse för gatukonst så vi har fått sett riktigt intressant verk. Detta betyder såklart att vi har fått en bättre uppfattning om staden och hur allt hänger ihop. Det börjar nästan kännas som att vi bor här nu: vi har favoritrestauranger, fik och kompisar. Vi hinner inte med så mycket mer än plugga och umgås med folk vi träffat här, vilket är fint för då längtar vi heller inte hem… Snarare tvärt om – tiden går för fort! På måndag har vi varit borta i en månad redan!!! Det känns jättekonstigt att halva tiden snart är över… Dessutom har vi en hel del kvar att skriva, men det ska nog gå bra.

Annars är allt på topp här i Chile! 🙂
ADIOS BLOGGEN!

2 svar på ”Observation, observation, observation…”

  1. Det är spännande hur fort man känner sig hemma på en plats! Verkar så härligt att ert observationsarbete går ut på at strosa runt, titta och analysera graffiti : ) Avundsjuk! Ska bli roligt att läsa arbetet sen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *