MFS:are

De senaste dagarna har jag spenderat i livliga huvudstaden Ha Noi, ungerfär 10 mil ifrån Hai Phong där jag gör min studie. Igår lyckades jag stämma in en snabb med Liselott och Sara från Linköpings Universitet som jag träffade på förberedelsekursen i Härnösand i januari. De är i Ha Noi på MFS för att skriva om avfallsflöden i industrier här. Det var riktigt kul att få träffas HÄR på andra sidan jorden enbart efter att ha träffat varandra en gång i Sverige innan. Skönt att få utbyta lite erfarenheter och snacka om upplevelserna här. Efter att ha pratat vietnamesiska i sex veckor sträck och dessutom nästan enbart haft kontakt med engelska texter så rullade det svenska språket lite ovant på tungan för mig!

Det har varit en stor fördel att kunna språket både muntligt och skriftligt eftersom jag inte har behövt använda mig av tolk, vilket har sparat riktigt mycket tid. Det har också underlättat för att kunna sätta mig in i mina respondenters åsikter, värderingar och helt enkelt deras vardagsliv eftersom det ger bättre förutsättningar för en naturlig dialog. Men utöver intervjupersonerna har jag snappat upp så mycket av omgivningen och genom kontakt med andra invånare med. Nu börjar det närma sig för hemresa, men har ärligt talat ingen hemlängtan än. 🙂

Ett svar på ”MFS:are”

  1. Jisses va coolt att du kan språket! jag kan verkligen förstå att det underlättar och ger en djupare inblick i deras liv. Jag försöker lära mig lite hindi, men det är svårt : ) Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *