Nu känns resan till Hanoi nära

Nu är vi hemkomna efter den två dagar långa MFS-förberedelsekursen i Uppsala. Vi träffade många andra MFS:are som skulle till värdens alla hörn. Kursen var inspirerande och nu känns resan mycket nära! Den 9 mars landar vi i Hanoi vi kommer att spendera ungefär nio veckor i landet. Det bjöds på föreläsningar kring bla fältmetodik, säkerhet, intervjutekniker och etik.

Det mest häpnadsväckande under kursen var under föreläsningen med Elin Bjarnegård kring politik, där Vietnam tillsammans med Kina hade sämst resultat när det kommer till yttrandefrihet, demokrati och korruption. Det kan skapa problem för oss om dokument inte finns tillgängliga för allmänheten och om vi inte kan lita på tidningsartiklar.

Just nu arbetar vi fram en ny frågeställning under vår kurs “vetenskapsteori och metodik”, med hjälp av vår handledare Anh. Vi har tänkt om kring vårt tema “omlokalisering av invånare i “Ancient quarters of Hanoi” och kommer antagligen att fokusera på nybyggda områden utanför stadskärnan. Det finns så många olika infallsvinklar att studera kring de nya bostadsområdena, men det vi tycker är intressantast är identitet, social hållbarhet och platsmarknadsförning.

Det här inlägget postades i KS - US och märktes , , av Åsa och Sofie. Bokmärk permalänken.

Om Åsa och Sofie

Fakulteten för kultur och samhälle – institutionen Urbana studier (KS-US) Vi är två studenter som studerar sjätte och sista terminen på programmet stadsbyggnad, stadsutveckling och planering vid Malmö högskola. Vi kommer att befinna oss i Hanoi, Vietnam under mars till maj för att utföra en fältstudie i Hanois gamla kvarter. Det finns en problematik i stadsdelen i och med att området är mycket tätbebyggt med en hög densitet av människor och är även i behov av restaurering. Byggnaderna i området har ett stort kulturvärde och markpriserna i området är bland de högsta i landet. Regeringen planerar att glesa ut området och omlokalisera många invånare i de gamla kvarteret till stadens periferi. Vi ser fram emot att spendera nio veckor i Hanoi och att få vara en del av människors vardagsliv och kultur. Vår fältstudie kommer att utföras genom inventering och kvalitativa intervjuer med lokalbefolkning och tjänstemän för att få en bild av hur situationen för de boende i stadsdelen ser ut.

En reaktion på “Nu känns resan till Hanoi nära

  1. Hej
    Hoppas att det går bra för er att samla in information. Har ni tänkt om/nytt angående tema efter kursen i Uppsala? Eller hade ni gjort det redan tidigare?

    Och från nu kommer dagarna hemma att gå i rasande fart. Det är snart dags för take-off. Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *