Daidalos by Scenproduktion

DAIDALOSaffisch1

Torsdagen 21 april 17.30 invigs DAIDALOS, en installation byggd av studenter på Malmö Högskola. Med hjälp av kunskaper inom ljud, ljus och rum skapas en labyrint fylld med utmaningar och möjligheter. Det första steget in i labyrinten kommer förflytta dig till en annan tid och värld. Vågar du vara en del av den?

Vi är en grupp från Malmö Högskolas studenter på kandidatubildningen Scenproduktion. Utbildningen innefattar ljud, ljus och rum och är inriktad mot både teknik och visuellt skapande. Som slutprojekt i våra specialiseringskurser skapar vi i en labyrint med interaktiva delar och rum där besökare kan ta sig runt på egen hand och utforska installationen.

Det övergripande temat är post apokalyps och inne i labyrinten kommer man stöta på både spel och utmaningar. Rumsligt arbetar vi mycket med material som för andra kan ses som sopor och skräp. Exempelvis kommer väggarna vara byggda av återvunnet plast och kartong, men vi kommer också använda oss av delar som vi skapat i tidigare uppgifter under utbildningen.

Installationen kommer vara öppen mellan 17.00 och 20.00 torsdagen den 21 april.

Välkommen!

Didalos foto 1 Didalos foto 2