Ett litet blogginlägg i semestertider

Tomt i biblioteket, glest i korridoren, snart dags för semester. Innan jag går har jag lovat mig själv att skriva ett blogginlägg. Det går sådär men så plötsligt kom jag att tänka på att jag skulle kunna dela med mig av någon erfarenhet från NU-konferensen som ägde rum för ca en månad sedan här i Malmö. Förutom de erfarenheter som jag gjorde tillsammans med mina kollegor Hanna och Martina då vi höll i en workshop på temat ”Låt studenterna bli mer delaktiga i din undervisning!” så tror jag nästan att det var det arbetet med aktiv studentmedverkan som Alexis Engström, pedagogisk utvecklare på Uppsala universitet, berättade om som väckte min nyfikenhet allra mest.  Han berättade bland annat om hur de hade arrangerat tävlingar för studenter, där studenterna skulle skicka in förslag för hur deras utbildning skulle kunna bli bättre. Förslagen har de samlat och kan läsas här http://www.uu.se/digitalAssets/550/550990_3bidrag-studenttavling-2015.pdf. Jag vill gärna veta mer och kommer att gå in och spana på deras webbplats där de samlat tankar om hur man kan arbeta med aktiv studentmedverkan. Här kan man också ta del av olika goda exempel. Gör det du med 🙂

Trevlig sommar!

Ett svar på “Ett litet blogginlägg i semestertider”

  1. Tack Jenny för påminnelsen! Jag tyckte också detta inslag på NU konferensen var ett av de mest intressanta och är överlag väldigt imponerad över Uppsala universitets arbete med aktiv studentmedverkan och inkludering på olika sätt. Tror att deras rektor spelar en viktig roll när det gäller deras fokus på dessa områden. Tänker att vi kan kolla närmare på deras arbete och se vad vi skulle kunna testa. Ska även själv försöka få till ett blogginlägg i sommar kring någon av de saker som väckte mitt intresse. Glad sommar allihopa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *