ABW, flexibla lärmiljöer och återvinningsträd

I april i år fick vi höra om idéerna kring Activity Based Workplaces (ABW), på svenska Aktivitetsbaserade arbetsplatser, när Karin Sandquist höll en presentation på ett BIT-möte. En månad senare besökte personal från Umeå Universitetsbibliotek oss på BIT och berättade på en kompetensfredag om sitt arbete med flexibla lärmiljöer mm.

Jag titta de på deras respektive power-pointmaterial igen igår – det är inspirerande och känns så användbart i det arbete vi ska göra här på BIT med förändring av miljöerna. All personal på BIT kan kolla materialen på Share, N:\BIT\BIT\Lokaler 2013-14\Bakgrundsmaterial.

En annorlunda och inspirerande miljö jag besökte i Singapore var ett barnbibliotek som var inrett som en sagoskog. I mitten stod det här mäktiga trädet med en krona av återvunna plastflaskor.

2013-08-22 13.17.26

 

 

 

 

Bara fantasin sätter gränserna.

Detta inlägg är publicerat i Aktivitetsbaserade arbetsplatser, Biblioteksmiljöer, Flexibla lärmiljöer. Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.